Суд Лондона працює замість української Феміди: Арешт активів Коломойського загрожує всім олігархам...

Суд Лондона працює замість української Феміди: Арешт активів Коломойського загрожує всім олігархам як класу, – політолог

Загрузка...

Високий суд Лондона арештував активи Ігоря Коломойського по всьому світу. Це може вплинути на підтримуваних ним політиків і поставити під удар інших українських олігархів. Серед наслідків називають війну «ешелонів компромату», яким володіє Коломойський

Виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дар’я Каленюк прогнозує початок багатьох судових процесів у різних юрисдикціях, у тому числі в Україні. Результат залежатиме від зібраної доказової бази – зокрема, від результатів аудиту компанії Kroll, доступ до якого зараз, за інформацією експерта, отримала Генеральна прокуратура, повідомляють Патріоти Україниз посиланням на Радіо Свобода.

«Знаєте, я не вірю у випадковості. Я не вірю, що зустріч Коломойського і Луценка відбулася випадково в Амстердамі за кілька днів до цього рішення суду і за кілька днів до доступу ГПУ до матеріалів звіту компанії Kroll. Мені видається, що Коломойський намагався попередити такий результат, попередити таке рішення суду і попередити активність державних органів», – каже вона.

Генпрокурор Юрій Луценко, у свою чергу, заявив, що жодних виїмок документів у Kroll їхнє відомство не здійснювало.

Політичний проект «Укроп» може опинитись під величезним тиском – Таран

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тукаприпустив у своєму дописі у Facebook, що Україну тепер може очікувати війна компроматів.

«Радіти, на мою думку, не варто: неконтрольоване користування таким «ешелоном» може призвести до такого вибуху, який здатен взагалі зруйнувати державний устрій», – написав він.

Водночас, до остаточного рішення суду важко оцінювати реальні наслідки нинішньої ситуації для Коломойського як політичної фігури та інших політиків, так чи інакше з ним пов’язаних, вважає політичний експерт Сергій Таран.

«Політичний проект «Укроп», який підтримує Коломойський, опиняється під колосальним тиском, тому що, якщо ми маємо британський суд, а не український суд, який говорить про можливу участь Коломойського в незаконних схемах, уже важко буде доводити, що проблеми із законом у Коломойського – це інтриги нинішньої влади. Але якщо суд стане на бік Коломойського, то в цій ситуації, звичайно, все повернеться не тільки на попередні позиції, а навпаки, ще дасть ще більше впевненості Коломойському говорити, що негативне навколо нього є інсинуаціями української влади», – зауважує він.

Тим часом, на думку політолога Віктора Небоженка, українська влада, зокрема і президент Петро Порошенко, – навпаки, можуть намагатися «пом’якшити удар» по Коломойському.

«Я думаю, це буде спільна робота. При всіх негативах, при всіх складних стосунках між Порошенком і Коломойським, класовий характер загрози рішення Лондонського суду для них, звісно, важливіший, ніж міжособистісні конфлікти», – зазначає він у коментарі Радіо Свобода.

Арешт активів цього бізнесмена по всьому світу є небезпечним для всіх українських олігархів, бо показує: недоторканних бізнесів не існує, переконаний Небоженко.

Міністерство фінансів України та Національний банк, тим часом, привітали початок судового процесу в Лондоні щодо колишніх керівників та акціонерів «Приватбанку», який опинився на межі неплатоспроможності в грудні 2016 року і через це був націоналізований.

Колишнє керівництво банку підозрюють у тому, що воно виводило із банку кошти через надання сумнівних кредитів фірмам-бульбашкам. Ігор Коломойський це заперечував, і також, у свою чергу, подав до суду низку позовів, направлених проти уряду, НБУ та «Приватбанку».


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO