В Україні з’явилася механізована бригада імені гетьмана Івана Мазепи

В Україні з’явилася механізована бригада імені гетьмана Івана Мазепи

Загрузка...

Президент Володимир Зеленський своїм указом присвоїв почесні найменування трьом військовим частинам Сухопутних військ ЗСУ. Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України.

Військові підрозділи віднині називатимуться:

  • 53-та окрема механізована бригада стала імені князя Володимира Мономаха;
  • 54-та окрема механізована бригада – імені гетьмана Івана Мазепи;
  • 59-та окрема мотопіхотна бригада – імені Якова Гандзюка.

Володимир Мономах (1053-1125), великий князь Київський. Період правління Володимира Мономаха, по суті, став останнім періодом посилення Київської Русі. Він зі своїми синами контролював три чверті її території. Міцність державної влади трималася на потужному авторитеті Мономаха.

Іван Мазепа (1639-1709), гетьман Війська Запорозького. військовий і політичний діяч. Об’єднав під своєю владою Лівобережну і Правобережну Україну, обмежив політичну самостійність Запорозької Січі. У 1708 році перейшов на бік шведського короля Карла XII і разом з ним зазнав поразки під Полтавою.

Яків Гандзюк (1873-1918), генерал-майор російської армії, військовий діяч Української народної республіки (УНР). 25 січня 1918 був захоплений в полон, розстріляний після відмови перейти на бік більшовиків.

Раніше Український дощ писав, що депутати з фракції “Слуга народу” просять Конституційний Суд роз’яснити положення преамбули Конституції щодо “гідних умов життя” людини.

ukrrain.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO