“Міна прилетіла в яму, де був розрахунок міномета“: Харківщина прощається з трьома...

“Міна прилетіла в яму, де був розрахунок міномета“: Харківщина прощається з трьома загиблими бійцями АТО

Загрузка...

Жалобна панахида за загиблими бійцями пройшла вчора на плацу 92-ї окремої механізованої бригади в Башкирівці Харківської області.

10 грудня, обороняючи українські позиції у Донецькій області, під ворожий обстріл артилерії потрапив мінометний розрахунок 92-ї бригади, передає Об’єктив. На місці загинули одразу троє бійців – старший солдат Віктор Клименко, 1978 р.н, солдат Володимир Шоломинський, 1983 р.н. та старший солдат Андрій Лелякін, 1982 р.н. Ще один боєць – молодший сержант Олександр Литченко залишився живим. Його від смерті врятував побратим – Володимир Шоломинський.

Боєць своїм тіло закрив товариша від осколків снаряда. У загиблих бійців залишилися діти. Читайте також У Хмельницькому попрощалися з 21-річним командиром роти, який загинув у зоні АТО Як розповів Олександр Литченко, головний сержант 3-ї мінометної батареї із матеріального забезпечення 92-ої бригади, бійці загинули героїчно. “10 числа почався обстріл, а оскільки ми – мінометна батарея – нас за Мінськими домовленостями вивели з лінії зіткнення далеко – ми були за 2 години їзди. Почався дуже сильний, інтенсивний обстріл. Нам прийшов бойовий наказ виїхати на допомогу. Ми виїхали на позицію, отримали координати. Тільки навелись – і прилетіла з непідконтрольної території ворожа міна. Вона прилетіла прямо в яму, де стояв в окопі міномет, де був розрахунок міномета. Володимир Шоломинський – він прикрив собою, своїм тілом мене. Всі осколки, все основне він забрав із собою. Мене тільки вибуховою хвилею відкинуло”, – згадав подію Литченко.

За словами заступника командира 3-го механізованого батальйону 92-ї бригади підполковника Олександра Солов’яна, загиблі бійці повинні були повернутися додому буквально через пару місяців. Всі вони служили за контрактом, який підписали на півроку. Вчора поховали Шоломинського. А сьогодні – двох  бійців – передеє unian.ua.

 

Редакція Politinfo висловлює щире співчутя родинам Героїв.

Героям Слава!

Вічна та світла пам’ять…

 

Вночі зупинилося серце Великої Людини, патріота Куп’янщини, Харківщини та всієї України Ігоря «Гудвіна» Червоного

 

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Ризикуй знати набагато більше.

 

 

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

630_400_1481636485-1338