Грицак: Україна виграла перший раунд війни 2014

Грицак: Україна виграла перший раунд війни 2014

Загрузка...

У сьогоднішній війні Росія і Україна несуть рівні втрати, однак наша країна черпає ресурси з самого дна, вважає історик і публіцист Ярослав Грицак.

Про це він написав у колонці у свіжому номері журналу «Новое время».

Зокрема, історик пише про те, що в сьогоднішній війні Росія і Україна несуть приблизно рівні втрати.

«На Росію додатково впливає економічна блокада Заходу, яку вона сама ж себе і накликала, проводячи агресивну політику відносно сусіда», – пише Грицак.

Різниця лише в тому, що у РФ ресурсів залишилося на рік або два, а от Україна черпає свої з самого дна. Тому відлік часу для нас йде на місяці, а то й тижні, вважає історик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНещодавні проблеми Росії – це лише перша ланка ланцюгової реакції – експерти

«Подальший сценарій може розвиватися згідно з українською приказкою: поки сонце зійде, роса очі виїсть. У тому, що Росія впаде,- сумнівів мало. Однак Україна може лягти раніше. При цьому Київ може отримати доступ до таких ресурсів, які Москві і не снилися, до того, що ми умовно називаємо Заходом. Це не тільки і не стільки фінанси. Головне – доступ до західної моделі стабільного розвитку», – пише у колонці Грицак.

Таким чином, 2015 рік, на його думку, стане вирішальним для України. «Україна виграла перший раунд війни в 2014-му, але може програти війну в 2015-м. Причому лише через недалекоглядність українських лідерів», – вважає Грицак.

Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/politics/1025954-u-2014-rotsi-ukrajina-vigrala-pershiy-raund-viyni-gritsak.html