Укрпошта прагне якісно налагоджувати відносини з партнерами на засадах створення взаємовигідних умов

Укрпошта прагне якісно налагоджувати відносини з партнерами на засадах створення взаємовигідних умов

Загрузка...

Укрпошта прагне якісно налагоджувати відносини з партнерами на засадах створення взаємовигідних умов, але кожна ініціатива сторін має впроваджуватися з урахуванням інтересів споживачів наших послуг, для яких ми працюємо.

На переговорах ми завжди нагадуємо про основне завдання бізнес-партнерства – допомогти один одному заради вигоди споживача. Тому першою умовою, яку ми висуваємо нашим партнерам-видавцям – це якнайкраще задоволення інтересів читачів, які мають регулярно та вчасно отримувати періодичні видання у свою поштову скриньку.

Наші партнери усвідомлюють, що ми є ланками одного ланцюга. Чим менші тиражі – тим менші прибутки видавців, тим збитковішою є доставка преси для Укрпошти, і навпаки. За такої ситуації не можна вирішувати власні проблеми за рахунок партнера, оскільки вигоди не буде ні для кого.

В лютому Укрпоштою було затверджено Порядок розповсюдження періодичних друкованих видань за передплатою. Це внутрішній документ підприємства, який був розроблений спільно фахівцями Укрпошти за участю інших зацікавлених сторін. Порядок розроблявся з урахуванням змін, які відбулися на вітчизняному поштовому ринку за останні 10 років. Перед підписанням документ направлявся на погодження в Національну спілку журналістів, а також до деяких видавців і редакцій.

Ми розуміємо, що деяких учасників ринку розповсюдження періодичних видань можуть не влаштовувати правила гри, які пропонує Укрпошта.

Втім, ми є державним підприємством і маємо діяти виключно в рамках законодавства.
Новим Порядком чітко врегулюванні питання співпраці видавців, розповсюджувачів і передплатників періодичних друкованих видань, визначено нормативні терміни доставки періодики передплатникам та врегульовані механізми взаємодії Укрпошти з видавцями.

При цьому ми намагаємося враховувати інтереси наших партнерів і завжди готові до діалогу, аби створити рівні умови для розповсюджувачів періодики за передплатою та вивести діяльність видавців і розповсюджувачів преси у прозоре нормативно-правове поле.