Дієтологи: від м’яса краще відмовитися
Актуалізувалась суперечка між вегетаріанцями та прибічниками споживання м’ясних продуктів.
Перші апелюють до того, що м’ясо – це шкідливо, тоді як інші не уявляють свій щоденний раціон без нього. У Міністерстві охорони здоров’я вперше за вісімнадцять років вирішили переглянути так звану «тарілку харчування», де зменшили кількість білків нетваринного походження, і відповідно збільшили кількість збалансованих тваринних білків. Чи корисне м’ясо для людського організму, скільки його варто їсти і чи можна прожити без цього продукту, з’ясовувала журналіст видання Persona.Top в незалежних експертів.
М’ясо пробуджує в людях тваринні інстинкти
Міф про те, що людина не може жити без м’яса, як говорить дієтолог-психолог Галина Бурковська, поступово розсіюється:
– Люди починають розуміти, що Земля-матінка сповнена різними смаколиками, і їх цілком достатньо для того, щоб жити і отримувати насолоду від смаку і самого життя. Важливо, щоб ми пам’ятали – м’ясо занижує наші вібрації і відноситься до тяжких енергій.
Низькі енергії викликають стан невдоволеності, страху, болю, страждання, заздрості, злості і так далі.
Пам’ятайте: «ми те, що ми їмо», і кожен наповнює себе сам. Тому якщо вас не влаштовує стан здоров’я на даний момент, почніть харчуватися по-іншому, і ви побачите результат.
![](https://persona.top/wp-content/uploads/2018/01/Foto-Galina-Burkovs-ka.-Dzherelo-Fei-sbuk1.jpg)
Різко відмовлятися від м’яса шкідливо
Як стверджує експерт, якщо вам складно відмовитися від м’яса тварин, то приберіть зі свого раціону хоча б свинину, і віддавайте перевагу м’ясу домашнього виробництва.
– Перестаньте їсти м’ясні продукти тричі на день і почніть зменшувати їх кількість до двох-трьох разів на тиждень. Робіть це поступово, інакше ваша мікрофлора «збунтується», а це загрожує не найкращими наслідками, – радить Галина.
Дієтолог рекомендує почати дотримуватися посту двічі на тиждень і поступово замінювати м’ясо на аналогічні продукти.
– Я в своїй роботі з клієнтами рекомендую піст два рази в тиждень і за бажанням клієнта поступово зменшую кількість м’яса в раціоні протягом всієї програми, замінюючи його поступово на рибу, бобові та гриби, – говорить дієтолог-психолог.
Для приготування краще використовувати відкритий вогонь, тушкування, запікання, варіння і уникати смаження, особливо на рослинній олії.
– Поєднувати м’ясні продукти краще не з хлібом або гарніром, а з овочами, і бажано зі свіжими, – каже Галина.
Деяким людям без м’яса важко
Дієтолог-психолог Галина Бурковська розповідає, що тривалий час намагалася перевести всіх своїх клієнтів на вегетаріанство, показуючи їм, наскільки шкідливе для нашого організму м’ясо. Але такий підхід спрацьовував не з усіма.
– Багатьох це відлякувало, багато хто був не готовий мене почути, деяким було зручніше нічого не змінювати. І через певний час я зрозуміла ще одну дуже важливу і цікаву річ: деяким людям його потрібно їсти, інакше вони починають «звіріти». Тому можливо поціновувачам м’яса і не потрібно відмовлятися від важкої і неприродної для людини їжі, – ділиться досвідом дієтолог.
Відмова від м’ясних харчів змінює світогляд
За її словами, є серед нас люди з високим рівнем свідомості і все, що вони вживають в їжу, перетворюється в світло, і ніяк не може нашкодити, але таких свідомих осіб, нажаль, ще не так багато.
– Я сама вже сім років не вживаю м’яса і можу сказати, що від цього я стала тільки здоровішою фізично і енергетично, і мій погляд на світ за цей час дуже змінився, – каже Галина Бурковська.
При вживанні м’ясних страв людині передається ген страху
Незалежний експерт з питань здорового способу життя, тренер-психолог Тетяна Міхновець теж стверджує, що вживати м’ясо не зовсім корисно.
– Тварини відчувають свою смерть, і потім ген страху та агресії при споживанні передається людині на клітинному рівні, – каже Тетяна.
![](https://persona.top/wp-content/uploads/2018/01/Foto-Tetyana-Mihnovets-.-Dzherelo-Fei-sbuk.jpg)
М’ясо закислює організм і викликає рак
Вона також радить відмовлятися від м’ясних харчів поступово – для початку, наприклад, замінити червоне м’ясо на біле м’ясо птиці.
– Споживана кількість м’яса не сприяє здоров’ю, адже воно закислює організм. Окрім цього, м’ясо, вирощене промисловим способом, містить в собі гормони, біостимулятори та інші шкідливі домішки, що негативно впливає на стан здоров’я людини та викликає різні види онкозахворювань. Кислотно-лужний баланс нашого організму має становити 7,43 Рн, – говорить Тетяна Міхновець.
Нагадаємо, що наприкінці минулого року МОЗ переглянуло раціон українців. Відповідно до рекомендованої «здорової тарілки», половину якої займають овочі, білки мають становити приблизно одну четверту іншої частини тарілки.
![](https://persona.top/wp-content/uploads/2018/01/Foto-Zdorove-harchuvannya.-Dzherelo-MOZ-e1516346312999.jpg)
Автор: Ірися Герцун
Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!
Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!
Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!
Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO