Андрій Єрмак – перший керівник Апарату Президента, що прийшов на посаду з...

Андрій Єрмак – перший керівник Апарату Президента, що прийшов на посаду з чистою репутацією. Що буде далі?! Чи вдасться Главі ОП не заплямувати своє ім’я?!

Загрузка...

За часи Незалежності нашої держави українці побачили і змогли проаналізувати діяльність  чималої кількісті керівників Апарату Президента різних формацій. Левова частка із цих персон нам вкарбувалась добре у пам’ять не тільки на цій відповідальній посаді, а й до і після неї. Варто відзначити що більшість ЕКС-ів об’єднує одна пікантна риса, і це – сумнівна особиста репутація.

Цікавим фактом є те, що Керівник Офісу теперішнього Президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак цей стереотип  позитивно порушив. Думаю, що сперечатись ніхто не буде, якщо репутацію нового Глави ОП можна назвати напрочуд прозорою. Звісно, що зараз багато противників Володимира Зеленського і Андрія Єрмака спробують це заперечити, та факти говорять самі за себе. А з цим сперечайсь не сперечайсь – результат один: Володимир Олександрович направду обрав собі гідного України соратника. Зрештою, по іншому за своє сутністю Президент не міг поступити, адже нашій державі потрібні дієві і прогресивні діячі не тільки з чистим ім’ям, а й із таким же сумлінням. Надіємось, що пан Єрмак таким же залишатиметься й надалі.

Що ж до попередників, то чи не кожен із них ще до свого призначення встигав «відзначитись колапсами», а на посаді і після неї – то й взагалі українці могли приходити в стан шоку. Заглянемо в початок нульових в Адміністрацію часів Президенства Леоніда Кучми, кого ж ми там побачили – звісно, Віктора Медведчука. Тут напевне багато коментарів непотрібно, ім’я цього діяча говорить саме за себе й до сьогодні. Нагадаємо, що пан Медведчук свій трудовий шлях починав з адвокатської діяльності. Варто лише відкрити «Вікіпедію», а там, приміром перше що випливає ще задовго до АП – це сумнівна адвокатська діяльність. Згадаймо лише такі справи як: захист Василя Стуса, Миколи Кунцевича, Юрія Литвина, де майбутній керівник АП явно був не на захисті своїх клієнтів, от такий колапс під ім’ям «антиадвокат». До речі, Андрій Єрмак також займався адвокатською діяльністю, та його клієнти не стикнулись із профанацією свого захисника.

Дальше відомою особою яка запам’яталась на посаді вже Глави Секретаріату Президента Віктора Ющенко був ніхто інший, як Балога Віктор Іванович. І знову, нажаль, особистість із пікантною репутацією… Ця персона також, ще до великої посади встигла «відзначитись» м’яко кажучи вкрай не хорошими справами, а це і: рекет, контрабанда, незаконна вирубка лісів, кришування виробництва фальсифікату спиртних напоїв, нецільове використання бюджету, несплата податків, та ще цілий довжелезний ряд «заслуг». От такий то Глава Секретаріату Президента був у Віктора Ющенко, що не скаже про Володимира Зеленського із Андрієм Єрмаком, чи не так?!

А дальше ще була парочка представників Адміністрації Президента-втікача Януковича це: Льовочкін Сергій Володимирович і Клюєв Андрій Петрович, цей дует також не потребує якоїсь особливої реклами. Перший попри свої заперечення запам’ятався причетністю до фальсифікаціївиборів президента 2004 року та фігуруванням у гучних антикорупційних розслідуваннях. Другий й взагалі «герой», адже саме з його ім’ям пов’язують кривавий розгін Євромайдану 30 листопада 2013 року.Ну що сказати: який президент – такі й керівники апарату…

Згодом керівником Адміністрації в.о Президента Олександра Турчинова став добре всім нам відомий Пашинський Сергій Володимирович. Який ще далеко до цієї посади у далекому 2002 році звинувачувався в розкраданні 4 мільйонів доларів «Ощадбанку». Крім цього, Генпрокуратура пред’явила йому звинувачення в кредитних аферах від інших банків. Завели кримінальну справу, заарештували, а згодом відпустили під підписку про невиїзд. Потім завдяки Юлії Тимошенко статті звинувачення раптом перекваліфікували на перевищення службових повноважень. Розслідування просто призупинили. І обвинувачений раптом став невинним та опинився на волі. Та життя така річ, як не тоді, то тепер точно понесе законне покарання.

А дальше знову дует, тепер уже Президента Петра Порошенка, правда менш епічний за попередній, і це: Ложкін Борис Євгенович та Райнін Ігор Львович. Щодо цих двох керівників Адміністрації, то Ложкін запам’ятався перш за все  із відомою величезною медіа-аферою що провернув він разом із олігархом-втікачем Олександром Курченком. Райнін в свою чергу до приходу в АП запам’ятався на посаді  голови Харківської обласної державної адміністрації, де за допомогою родичів через фірми із сумнівною репутацією виводив кошти із державного бюджету, зокрема ізпідприємства “Турбоатом”.

Ну і також варто відзначити прямого попередника Андрія Єрмака, яким був Андрій Йосифович Богдан. Сказати, що Богдан мав ідеальну репутацію буде брехнею, та і сказати що він погана людина – також абсурд. Просто він як загорівся – так і перегорів. Спочатку його було всюди аж забагато, та згодом його запал пропав, що й напевне побудило Володимира Олександровича провести кадрові зміни. Адже потрібно було рухатись вперед до позитивних змін, а Богдан в свою чергу в певний час просто зупинився.

В підсумку із вище поданої інформації та із реальних фактів біографії Андрія Єрмака можна констатувати, що теперішній Глава ОП практично чи не єдиний хто прийшов на посаду із чистою репутацією. Чи буде так й надалі – надіємось і схиляємось до думки що так. Звісно, що будуть і вже є спроби очорнення його ім’я з боку політичних опонентів, та це, нажаль, стандартне явище в українській політиці. Але як всі розуміють все має бути закріплено фактами, яких і до призначення в ОП, і наразі немає. Все залежить від сутності самої людини, а як ми бачимо Андрій Єрмак був і є чесною та відповідальною особистістю. Зараз немає жодних сумнівів, що так і залишиться й надалі.  До слова можна сказати, що Глава держави Володимир Зеленський явно вміє розбиратись в людях, і як ми вже зазначали: який Президент – така і його «права рука», на щастя для всіх це Андрій Борисович Єрмак. І впевнені, що майбутнє буде тільки підкреслювати правильність вибору Глави ОП в особі пана Єрмака.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO