Андрій Єрмак: «Ми ніколи не залишимо українську культуру без підтримки держави, ми...

Андрій Єрмак: «Ми ніколи не залишимо українську культуру без підтримки держави, ми не маємо права економити на цінностях»

Голова ОП Андрій Борисович Єрмак
Загрузка...

Наша держава, нажаль, за свою історію пережила немало потрясінь та жодного разу не спотикнулась, не втратила свої  культурні цінності, які переносяться з покоління в покоління. Про це пам’ятає і наголошує Голова ОП Андрій Борисович Єрмак у своєму привітанні із Всесвітнім Днем театру, який щорічно святкують 27 березня.

Попри складну ситуацію спричинену пандемією Коронавірусу Голова ОП наголошує, що українці – це нація із великим духовним світом, яка завдяки своєму великому духовному серцю обов’язково здолає всі труднощі. І вже скоро ми зможемо як і раніше відвідувати улюблені театри, кіно та художні виставки. Дальше подаємо пряму мову, яка розміщена на сторінці  Facebook Голови Офісу Президента.

Андрій Єрмак: «Старицький, Кропивницький, Карпенко-Карий, Заньковецька, Курбас, Ступка. Це – невеликий перелік геніальних особистостей, які сформували українську театральну сцену.

Сьогодні Міжнародний день театру. І я хочу подякувати людям, які вміють майстерно телепортувати нас на декілька годин в зовсім інший світ.

Так, обставини змусили нас тимчасово забути про походи в театри, кіно та на виставки. У складні часи доводиться ухвалювати складні рішення. І часто вони стають болючими.

Весь світ зіткнувся з проблемою розповсюдження коронавірусу. І сили багатьох країн направлені на збереження головного – здоров’я своїх громадян. Для України це також зараз питання номер один.

Проте крім фізичного, важливе інше здоров’я – духовне.

Нещодавно в публічну площину потрапили попередні робочі розрахунки Міністерства фінансів щодо скорочення видатків Держбюджету, в тому числі і культурної сфери. Проте, ці розрахунки ще не схвалені не тільки Кабінетом Міністрів, але і самим Мінфіном. Зрозуміло, що документ сколихнув всю культурну спільноту країни. Більше того, ця інформація дуже обурила Володимира Зеленського. Президент твердо переконаний, що такі потенційні заходи тотального скорочення видатків стануть руйнівними для всієї культурної галузі.

Офіс Президента перебуває в постійному контакті і з Урядом, і з профільними Комітетами Верховної Ради задля пошуку коштів для нормального функціонування гуманітарної сфери України. Ми ніколи не залишимо українську культуру без підтримки держави, ми не маємо права економити на цінностях.

Це складний виклик, але ми разом все здолаємо. І, сподіваюся, зовсім скоро відвідаємо наші улюблені театри, кіно та художні виставки».


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO