ЕКСТРЕНЕ ВЕЧІРНЄ ЗВЕРНЕННЯ ПОРОШЕНКА ДО ЗЕЛЕНСЬКОRO: “ВОЛОДЯ, МАЙ НА УВАЗІ… “

ЕКСТРЕНЕ ВЕЧІРНЄ ЗВЕРНЕННЯ ПОРОШЕНКА ДО ЗЕЛЕНСЬКОRO: “ВОЛОДЯ, МАЙ НА УВАЗІ… “

Загрузка...

П’ятий президент України Петро Порошенко впевнений, що питання врегулювання ситуації на Донбасі не повинно вирішуватися шляхом відведення ЗСУ без гарантії виконання інших умов по Мінським домовленостях.

Лідер політичної партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко прокоментував рішення нової влади і Володимира Зеленського зокрема про відведення військ на окупованому Донбасі заради врегулювання конфлікту без зобов’язань Кремля щодо виведення гібридної армії з території України, передає Діалог.UA.

“Я, напевно, не та персона, яка зараз повинна пояснювати чи виправдовувати дії нової влади. Але в її захист я повинен сказати, що це не їхня ініціатива, це ініціатива Путіна, яку чомусь окремі представники не дають належної відсічі” , – сказав Порошенко, коментуючи ініціативу по розведенню військ в Донбасі.

“Просто поставте себе на місце наших воїнів. Скільки крові було пролито за те, щоб звільняти населені пункти, які знаходяться в сірій зоні і які відповідно до “Мінських” точно належать нам. Поставте себе на місце людей, які проживають зараз в населених пунктах, з яких буде виведений захисний елемент у вигляді Збройних сил України”, – сказав п’ятий президент України.

Також він торкнув гуманітарну сторону питання: “Що робити людям похилого віку? Що робити школярам? Яким чином буде забезпечено захист, надання медичної допомоги, доставка в школу, все інше?”.

За його словами, вирішувати питання можна тільки в комплексі з прийняттям рішення Радою Безпеки ООН з миротворчої місії.

П’ятий президент України особливо підкреслив, що мова йде не про російської миротворчої місії.

“Тому що тільки росіяни називають її миротворчою, а весь світ називає це окупаційними військами – в Придністров’ї, Осетії, Абхазії”, – зазначив він.

Порошенко зазначив, що мова йде про класичний формат миротворців, які мають абсолютно чіткі завдання роззброїти незаконні збройні формування.

“Присутність миротворчих військ унеможливить наявність окупаційних військ РФ на окупованій території, забезпечить виведення важкої техніки і артилерії, взяття під контроль неконтрольованих ділянок України. Врешті-решт створить умови безпеки, захистить громадян України на окупованих територіях”, – сказав Петро Порошенко

За його словами, це дозволить представникам політичних партій, кандидатів у депутати місцевих рад, представникам засобів масової інформації в нормальних умовах проводити вибори.

“Скажіть мені, хіба сьогодні якийсь із каналів має можливість здійснювати роботу на окупованій території? Очевидно, що ні”, – зазначив він.

П’ятий президент України також заявив, що “Україна повинна на зовнішньому фронті виступати єдиним голосом, всі дискусії повинні бути проведені всередині держави”.

“Тому що Україна виграти це може тільки тоді, коли вона сильна і об’єднана, і тому я запропонував, щоб ми передали президенту Зеленському “дорожню карту” мінського процесу, яка була узгоджена під час спільних нарад з дипломатичними радниками керівництва Німеччини та Франції, які представляють Євросоюз , узгоджену з США, затверджену на зустрічі міністрів закордонних справ “, – акцентував Поршенко.

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO