Зустріч заступника міністра та гендиректора Укрпошти з трудовим колективом закінчилася заявою в...

Зустріч заступника міністра та гендиректора Укрпошти з трудовим колективом закінчилася заявою в поліцію

Загрузка...

Вчора був на зустріч заступника міністра та гендиректора Укрпошти з трудовим колективом Київської дирекції підприємства, в якості скороченого співробітника, та журналіста.
Оскільки робочий день було закінчено, мав законне право бути на заході.
Не сприйняття колективом нового керівництва очевидно, що вийшло в те, що мене силоміць випихували з зустрічи нові керівникі. Це зробив В.О. Директора Київської дирекції Козлов Кирил. Свідками є 300 осіб робочого колективу.
Гендиректор Смілянський особисто ставив на місце свого “зіркового” члена команди, коли той на мене з кулаками кидався. (гендиректор по крімінальному провадженю проходить як свідок)
Щоби без емоцій і довго не розписувать, я викликав поліцію, перед тим запропонував йому це зробити, але він побоявся. Ось заяви, про хуліганство і перешкоджання журналістської діяльності.
Прошу небайдужих народних депутататів, Сергій Каплін відреагувати на злочин.
Прошу поширення, кому не байдужа доля українських підприємств.
Дякую.

29 листопада відбулася зустріч першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова та гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського з трудовим колективом Укрпошти з приводу доручення Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана керівництву держпідприємства з вимогою розібратися із фактами зловживань, що були викладені у колективній скарзі, підписаної майже двома тисячами поштовиків.

Трудовий колектив скаржився Прем’єр-міністру на те що Укрпошту очолили «люди без належного досвіду роботи на керівних посадах та чужі поштовій галузі, які не здатні зробити для Укрпошти нічого корисного і лише збагачується за наш рахунок» і викладалися численні факти на підтвердження цієї тези.

У зверненні також зазначалося: «Ми бачимо лише єдине пояснення руйнівним діям нового керівництва, яких не цікавлять технологічні питання роботи поштового оператора – Укрпошту, за добре нам знайомою схемою Укртелекому, навмисно доводять до банкрутства, як необхідної умови для проголошення приватизації».

Збори почалися зі скандалу – керівництво Укрпошти намагалося не пустити в зал представників засобів масової інформації.

Спілкування відбувалося зовсім не в конструктивному ключі – за кожним, викладеним в колективній скарзі факту Смілянський намагався щось заперечити, проте всі його аргументи негайно гаряче спростовувалися представниками трудового колективу.

На конкретні питання гендиректор Укрпошти прямих відповідей не надавав, а намагався перевести розмову на інше, скачуюсь до пустих обіцянок та примітивної демагогії з непрофесійним відтінком.

Працівниками пошти була висловлена претензія, що нове керівництво веде підприємство до розвалу і не виконує план розвитку Укрпошти, на що Смілянський відповів, що цей підписаний міністром інфраструктури В.Омеляном план – нікчемний, натомість в Смілянського є кращий план з яким він колись ознайомить трудовий колектив.

Відповіді Смілянського показували, що він не орієнтується в структурі регіональних дирекцій і не знає поштової термінології.

Найчастішим питанням до Смілянського було «Навіщо ви все руйнуєте?», але найзапекліші суперечки точилися навколо зарплат – надхмарних керівництва і мізерних виробничого персоналу. Постійно лунало запитання до Смілянського: «Це ж ми вам заробляємо на ваші величезні зарплати, а що конкретного ви зробили?». Такі запитання виводили його з себе, і він декілька разів леметував щоб відчепилися нарешті від їхніх зарплат.

Далі Смілянський почав обіцяти, що банк ЄБРР дасть йому допомогу 32 млн євро («закордон нам допоможе»), а також знову почав розповідати свою стару історію про Поштовий банк, який всіх врятує.

Найбільше поштовиків обурила погроза роздратованого Смілянського про те, що він може скоротити всіх бунтарів, адже за його словами, відповідно до колективного договору в нього є можливість скоротити 4% персоналу. Також Смілянський, який поводився нахабно і агресивно, пообіцяв, що всі підписи під колективною скаргою будуть перевірені службою безпеки, з чого присутні зробили висновок, що всіх, хто підписав скаргу, буде покарано.

Останнім виступив перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцова, який сказав що поштовики мають пам’ятати про дисципліну і субординацію.

Врешті-решт збори, які тривали близько двох годин, перетворилися на базар, із зали лунали вигуки що люди й надалі будуть скаржитися.

За результатами зборів жодного рішення не приймалося, трудовий колектив не отримав відповідей на свої запитання, а керівництво підприємства та представник Мінінфрструктури так і не зуміло надати поштовикам жодного переконливого аргументу щодо фактів незадовільного керівництва Укрпоштою, які були викладені у скарзі Прем’єр-Міністру України.

Зустріч відбулася ввечері 29 листопада в будинку Укрпошти на вул. Хрещатик, 22. Заява про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів була того ж дня подана до територіального відділення Національної поліції на вул. Прорізна, 12, у м. Києві.

Текст колективної скарги поштовиків Прем’єр-Міністру України

Шановний Володимире Борисовичу!

Трьохтисячний трудовий колектив київських поштовиків державного підприємства Укрпошта вкрай стурбований ситуацією, яка склалася на сьогоднішній день на підприємстві.

Керівником підприємства призначено Смілянського Ігоря Юхимовича, особу з подвійним громадянством, який відкрито заявляє, що зі зневагою ставиться до українського законодавства, через руйнівну діяльність якого підприємство найближчим часом припинить своє існування.

Ми вкрай обурені тим, що на посаду генерального директора та його заступників потрапили люди без належного досвіду роботи на керівних посадах та чужі поштовій галузі, які не здатні зробити для Укрпошти нічого корисного і лише збагачується за наш рахунок. Більше ніж за 100 днів роботи нового керівника та його команди ми не побачили нічого, окрім популізму, брехні та надвисокої заробітної плати керівника та “нової команди”.

Колективу досі не представлена переможна концепція розвитку підприємства від пана Смілянського, яка справила таке значне враження на конкурсну комісію, що забезпечила йому посаду керівника Укрпошти. Про нововведення, які найближчим часом мають бути запроваджені на підприємстві, ми дізнаємось через засоби масової інформації, а не через розпорядчі документи чи стратегію розвитку підприємства. На всю країну пан Смілянський обіцяв створити поштовий банк, організувати доставку відправлень у самі віддалені кутки країни за три доби, поставити примірочні кабіни в кожному відділенні пошти. Але потім Смілянський відмовився від всіх своїх обіцянок, посилаючись на ті чи інші причини неможливості проведення зазначених змін.

Як може керувати підприємством, з колективом більше 70 тисяч персоналу, такий дилетант??? Ніякого розуміння про елементарні розрахунки та обґрунтування. Ніякої адекватності в словах та діях. На наші запитання Смілянському про те, де він збирається брати кошти на “реформи”, які він декларує, останній відповідає, вважаючи мабуть, що на пошті працюють одні дурні та люди без освіти. Спочатку Смілянський розповідав, що він веде переговори з інвесторами, які згодні інвестувати в підприємство.

Потім Смілянський розповідав, що домовився з Європейським банком реконструкції та розвитку про фінансування “реформ” на пошті. Мабуть у Ігоря Смілянського дуже примітивні уявлення про зазначену інституцію. Але на сьогоднішній день у Смілянського Ігоря Юхимовича таки настало прозріння, і він заявляє, що кошти він отримає від продажу приміщень УДПГІЗ “Укрпошта”, називаючи при цьому сортувальні центри пошти, які знаходяться в кожному обласному центрі, посилаючись, що з його розрахунків достатньо буде лише три. Але ніхто цих розрахунків не бачив. Але ж мережа об’єктів Укрпошти безцінна!

Останнім шокуючим нововведенням для нас стало повідомлення пана Смілянського про об’єднання двох прибуткових дирекцій, а саме Київської міської та Київської обласної, та скорочення персоналу на 60 відсотків. З цією метою було призначено заступником директора Київської міської дирекції Козлова Кирила Олександровича – особу, яка розвалювала Укртелеком. Про свої “подвиги” щодо скорочення персоналу та розвалу Укртелекому вихваляється і сам пан Козлов. Він повідомляє нам, що його не цікавлять економічні показники, а стоїть завдання розігнати 60 відсотків працівників, після чого отримає обіцяну йому винагороду і піде працювати в інше місце.

Поштові колективи не мають бути майданчиками для божевільних експериментів. Все це свідчить про те, що у нового керівництва Укрпошти немає системної та планової роботи. Про початок реорганізації ми, як тепер прийнято, дізнаємося зі слів Смілянського. Нас свідомо занурять у стан хаосу, який не зрозуміло коли скінчиться, а безліч людей втратить роботу.

За незрозумілими принципами відбувається призначення на керівні посади, куди без конкурсів призначаються особи із сумнівними біографіями та без досвіду роботи в поштовій галузі. Нові керівники отримують заробітну плату, яка ніяк не в’яжеться ні до роботи, яку вони виконують, ні до ситуації в країні. Оклади новопризначеного колективу різняться від 120 до 333 тисяч гривень, до яких вони ще отримують премії у відсотковому співвідношенні до окладу та надбавки, як самі собі встановлюють. За вересень новопризначене керівництво підписало собі премію за показники в роботі у розмірі 60% від окладу. За допомогою елементарних прорахунків не важко встановити, яку заробітку плату за вересень отримав перший заступник генерального директора Чернявський Олександр, при окладі в 280 тисяч гривень. При цьому пан Смілянський заявляє, що рядовим працівникам він не бачить сенсу підвищувати заробітну плату навіть на 100 гривень, так як є більш раціональні варіанти використання грошових коштів.

Для залякування працівників, які не бажають погоджуватись з руйнівною політикою Смілянського, останній збільшив штат безпеки на підприємстві на 40 посад, які укомплектував відставниками з СБУ, що втекли від дії Закону «Про очищення влади». Кожен з них отримує величезну заробітну платню – від 40 тис. грн. Основна задача цих «працівників» – здійснення жорстких, тотальних перевірок у стилі сумно відомих 90-х — грубо, з постійним приниженням та залякуванням.

Ми бачимо лише єдине пояснення руйнівним діям нового керівництва, яких не цікавлять технологічні питання роботи поштового оператора – Укрпошту, за добре нам знайомою схемою Укртелекому, навмисно доводять до банкрутства, як необхідної умови для проголошення приватизації. Власне про це відверто казав пан Козлов, при цьому посилаючись, що він виконує волю правління держави!

Всі ці згадані проблеми із реорганізаціями, із кадрами, із зарплатами, із відсутністю планів роботи тощо — не виникли випадково та відіграють певну роль на шляху до банкрутства «Укрпошти». Ми просимо Вас як патріота і людину небайдужу до долі держави втрутитись в знищення державного підприємства. Ми не можемо мовчки спостерігати за тим, як кризовий менеджер Козлов з ліквідаційною командою Смілянського свідомо руйнує Київську міську дирекцію та веде її до банкрутства, щоб потім по шматках розпродати за безцінь. А заробітчанин Смілянський, розваливши підприємство, дістане свій американський паспорт і поїде додому!

З повагою, трудовий колектив київських міських поштовиків.

Всього 1847 підписів

http://blogs.ukrhome.net/view/84857/

image-2 image-3 image-4 image-5 image-8

 

 

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Тисни кнопку “ПОДОБАЄТЬСЯ” Ризикуй знати набагато більше.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO