Леонід Клімов та вбивство Миколи Смаруся. Що тут спільного?

Леонід Клімов та вбивство Миколи Смаруся. Що тут спільного?

Загрузка...

В лихі 90-ті, на те вони і лихі, хтось міг прокинутись дуже заможним, а хтось міг і не прокинутись, лежачи на пустирі з кульовим отвором у черепі. Ну або, вибачте, в прямому і в переносному сенсі, годувати рибок десь на дні водойми.

У 90-ті роки було багато схем кредитів, що не мали повернення. Здебільшого, кредити оформлювались на пересічних громадян, в яких не було чого взяти і які навіть не здогадувались про наявність у них боргу у десятки чи сотні мільйонів. В ті часи багато майна скуповувалось за величезні кошти. Кредити були мильними бульбашками, а застави при цьому — мізерними.

В один з прекрасних сонячних днів, директор філії АКБ «Україна» в Одеській області, Микола Смарусь узгодив видачу кредиту в сумі більше 100 мільйонів гривень під будівництво цілого комплексу багатоквартирних будинків поблизу парку їм.Шевченка в Одесі.

Ці будинки так і не були збудовані. Гроші зникли. Відповідальність лягла на Миколу Смаруся.

Зайвим буде пояснення, що такі кредити не видають просто так. Завжди за подібними аферами стоять конкретні прізвища.

За декілька днів до своєї загадкової смерті, Микола Смарусь розповідав, що його викликають у Київ щодо згаданої кредитної угоди. І за цією угодою стоять Леонід Клімов, тодішній працівник СБУ Борисов та помічник Клімова податківець Богля.

Коли гостро стало питання про повернення кредитних коштів, Смарусь зустрівся з Клімовим і повідомив, що був викликаний на допит, щодо цієї угоди, в столицю. І що кошти потрібно повернути. А невдовзі, у вересні 1998 року, Микола Смарусь загадково загинув, потонувши у річці Турунчук.

Після цього випадку, помічник Клімова Степан Богля, що брав участь у схемі неповернених кредитів, отримав стрімке карʼєрне зростання і дослужився до генеральських погонів.

В ті часи ще не було публічних декларацій і тому Богля спокійно міг почуватись у ролі тіньового валютного мільйонера в Одеському регіоні. Більш того, вплив Степана Боглі на силові структури зберігся і досі.

Варто зазначити, що у 2000-х до цього угрупування доєднався і скандально відомий прокурор Микола Стоянов (нагадаємо, що спроба призначити його прокурором Одеської області викликала масовий протест громадськості).

І твердження про те, що у ОЗГ Леоніда Клімова роки по лікоть в крові, імовірно має підґрунтя. І Микола Смарусь не єдина жертва бандитів з лихих 90-х.

джерело: Іван Степанович для https://ord-ua.com/2024/01/31/leonid-klimov-ta-vbivstvo-mikoli-smarusja-shho-tut-spilnogo/

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO