З Днем народження, Укрпошто!

З Днем народження, Укрпошто!

Загрузка...

 

«Від щирого серця вітаю всіх працівників Укрпошти – одного з найбільших державних підприємств України, з 21-ою річницею! – відзначив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. – Як відомо, люди – найцінніший скарб будь-якого підприємства. Лише зусиллями багатьох творяться великі та добрі справи. Саме завдяки такій злагодженій та самовідданій роботі багатотисячного колективу розвиток Укрпошти не припиняється ні на мить. Зі святом, Вас, шановні колеги! Зичу оптимізму, натхнення, віри, злагоди та сімейного затишку, добра ти миру!».

А розпочиналося все двадцять один рік тому, 2 лютого 1994 року, коли було створено Українське об’єднання поштового зв’язку Укрпошта. Через 4 роки, у липні, об’єднання було реорганізовано в сучасне Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта». У січні 2002 року Укрпошта стає єдиним національним оператором поштового зв’язку на території України.

1

Укрпошта сьогодні – це 11,8 тис. поштових відділень по всій Україні. Завдяки такій розгалуженій мережі, яка включає також і пересувні відділення, послуги, які пропонує Укрпошта, є доступними для кожного мешканця нашої держави, де б він не жив.

 

Забезпечують роботу підприємства 85,5 тис. працівників, з них майже 37 тис. – листоноші, 13 тис. – оператори поштового зв’язку.

 

Запозичуючи кращий досвід зарубіжних поштових адміністрацій, Укрпошта сьогодні пропонує споживачам близько 50 видів послуг, перелік та якість яких постійно розширюється та вдосконалюється.

Наразі на підприємстві завершено проект з оптимізації логістичних процесів, який дозволить зекономити 45 млн грн. на рік на перевезенні пошти магістральними маршрутами. Також входить в дію проект з «Кур’єрської доставки», оптимізації доставки пошти та періодичних друкованих видань у сільських населених пунктах України.

 

Основним пріоритетом Укрпошти залишається підвищення якості обслуговування клієнтів. Активно налагоджується співпраця з США, країнами Європи, Китаєм в одному з найбільш перспективних напрямків – електронній комерції.

 

Не залишається осторонь підприємство і питання підтримки військових та постраждалих внаслідок бойових дій на сході країни. Укрпошта постійно доставляє гуманітарну допомогу в ці регіони та підтримує постраждалих колег-поштовиків з цих областей України.

Дбаючи не лише про матеріальну допомогу, а й прагнучи підтримати дух наших військових, Укрпошта організовує випуск філателістичної продукції, присвяченої цим подіям. Зокрема, започатковано серію конвертів «Героям Слава!» та випущено поштову марку «За честь! За славу! За народ!» тощо.

 

Крім того, з 1 січня Укрпошта анонсувала початок акції «Передплати пресу для захисника України», що має на меті привернути увагу громадськості до проблем забезпечення доступу військовослужбовців до інформації через вітчизняні періодичні друковані видання та проявити турботу про наших захисників.