Як розвиваються герметики?

Як розвиваються герметики?

Загрузка...

Стандарти та нововведення у виробництві продукції для герметизації фісур.

Герметизація фісур. Цей процес набув значного поширення в стоматологічній практиці. Мета — ізоляція робочої поверхні здорових зубів. Вона має спеціалізовані поглиблення, які розвинулися в ході еволюції для полегшення перемелювання їжі, і назва цих поглиблень — фісури. Ізоляція потрібна для запобігання потраплянню і застряванню в цих поглибленнях їжі, мікроорганізмів і запобігання розвитку карієсу. Виникає логічне запитання — а навіщо здоровому зубу герметизація? Рекомендують процедуру, звичайно ж, не кожному зустрічному пацієнтові.
Головна причина, через яку стоматолог може запропонувати герметизацію, — це нестандартно глибокі “борозни” фісур на поверхні зубів, які можуть сприяти застряганню їжі і відкладень. Крім цього, герметизація знадобиться людям з такими проблемами зубів:


● Схильність до захворювань через генетичні особливості. Проявляється надчутливістю, підвищеною тонкістю емалі, поганою мінералізацією.


● Якщо каріозне ураження розташоване на бічній частині зуба, то з метою профілактики і захисту фісури покривають герметиком.


● У дитячій стоматології. Коли в процесі прорізування постійних жувальних зубів з’являються навіть невеликі борозни. Особливо високий ризик появи цих борозен при наявності карієсу на молочних зубах до цього.


У процедурі використовують спеціальні рідкотекучі герметичні матеріали, інакше кажучи герметики або силанти. За рахунок свого форм-фактора герметик простий у використанні. Заливка супроводжується зміцненням матеріалу за допомогою світло-полімеризаційної лампи, роблячи його твердим і стійким до фізичних і хімічних пошкоджень. Для ще більшої зручності сучасні виробники випускають силанти в спеціальних шприцах-ручках.

Герметики у вітчизняній стоматології
На ринку України одними з найвідоміших виробників герметиків можна назвати дві фірми: SPIDENT (продукція поширюється під назвою Seal It) і VOCO (герметики називаються Fissurit). Кожен з них досить добре зарекомендував себе на практиці і зараз вони є регулярним матеріалом в роботі багатьох стоматологів. Завдяки їх характеристикам процедура значно спрощується:


крайова адаптація, оптимальна текучість, висока стабільність, при освітленні надійний зв’язок з емаллю, низька полімерна усадка. Що важливо, нововведення в розробці дозволяють додавати до складу фтор, що також якісно позначається на позитивному ефекті.

Нововведення у виробництві
Але, як і будь-яке прогресивне середовище, виробництво силантів не стоїть на місці. Нові виробники пропонують своє рішення покращуючи як якість виробництва, так і привносячи щось своє до складу. Одним з новачків на українському ринку витратних стоматологічних матеріалів є норвезька компанія F&A Medical. Хоч у нас ця продукція відносно недавно, компанія за кілька років існування в Європі вже встигла зарекомендувати себе як новатор відразу в декількох сферах стоматологічного лікування. Не стала винятком і розробка в області силантів. Як і у передових виробників, герметики від F&A Medical під назвою FisFil використовуються для герметизації фісур, проведення мікро реставрацій, в якості первинного шару в разі значних відновлювальних робіт. За рахунок сучасної формули матеріал має унікальні ремінералізуючі властивості, підвищену міцність і зносостійкість. За рахунок текучості виконується глибоке проникнення. Рентгеноконтрастність і ідеальна адгезія також властиві для препарату FisFil. Крім вже існуючих напрацювань, впроваджених в продукцію, були внесені і відчутні нововведення. На відміну від інших герметиків, норвезький продукт має в своєму складі не тільки фтор-фосфат кальцію, але і біоактивне скло, що разюче впливає на якісні показники. За рахунок цього тиксотропність і адгезія мають поліпшені показники.
Якщо раніше не доводилося ознайомитися з новинкою, або ж необхідно поповнити запаси — для цього є простий спосіб.
Варто всього лише виконати замовлення в Dental Group і отримати свою посилку за найкоротші терміни. Наша компанія здійснює продаж за вигідними цінами як перевіреної продукції, тих же Fissurit і Seal It, так і новинок від F&A Medical. Незалежно від уподобань і цілей, у нас ви знайдете продукцію для себе і своїх клієнтів.

https://dental-group.com.ua/ua/p1413859264-and-fisfil-shprits.html

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO