ВЕЛИКБУД – ЗЕЛЕНІ ПРОТИ ЗЕЛЕНИХ

ВЕЛИКБУД – ЗЕЛЕНІ ПРОТИ ЗЕЛЕНИХ

Загрузка...

За святкуванням Дні Незалежності і супутніми скандалами непоміченою лишилася феєрична історія, коли депутати «Слуги народу» пов’язані з одними друзями президента Зеленського, пішли війною на бізнес інших друзів «найвпливовішого лідера сучасності». Чому? Бо не поділили прибутки від ВеликБуду – себто «Великого будівництва». Слідкуйте за руками.

Рік тому стало відомо, що «Укравтодор» розпочав використовувати на будівництві доріг металургійні шлаки, отримані як відходи виробництва на комбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг». З кожної праски посполитим назвали причину такої заміни – мовляв все це з метою економії. Щоправда, журналісти програми «Watchdogs.Розслідування» з каналу «Прямий» з’ясували, що економія вийшла виключно у комбінату «АрселорМіттал». Бо зазвичай він за утилізацію шлаку мусив гроші платити, а тут він його віддав на будівництва, і позбувся проблеми.

Наскільки взагалі доречно використовувати металургійний шлак у будівництві доріг – лишаю питання відкритим. За рік мені довелося почути думки фахівців у діапазоні від «категорично не можна» до «можна, якщо обережно». Єдине що відомо – експертиз щодо використання шлаку з «АрселорМіттал» для дорожнього будівництва не проводили. А далі почалася магія.

Шлак потрапляв до «Укравтодору» не напряму, а через фірму яка цей шлак дрібнить. І пов’язана ця фірма з нардепом від «Слуги народу» Юрієм Кисілем. Хто це такий? Це близький товариш президента Зеленського, який придбав у нього будинок, коли Зеленський переїхав до державної резиденції.

Депутат Кисіль тоді був головою комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури, тобто він сам лобіював використання шлаку і сам же його продавав. А ще використання шлаків лобіював помічник нардепа Володимир Кияшко – батько Олени Зеленської, тобто тесть чинного президента України.

І нарешті – шапка на йолку. Подрібнений металургійний шлак, взятий у «АрселорМіттал» на шару, підрядники «Укравтодору» купують за ціною… щебеню. Тобто ніякої економії держава не отримала як таке. А вартість доріг проти часів президента Порошенка зросла на 57%.

Зрозуміли? Отак настає кінець епохи бідності! А ми з вами чого досягли в житті?

Історія раптом здобула продовження у серпні цього року. Справа в тому, що дрібнити металургійний шлак фірма пана Кисіля заходилася посеред Кривого Рогу на землях громади міста. Протягом року вдячні криворожці дихали шлаковим пилом і ситуація мало кого цікавила. Коли раптом проти виробництва війною пішли місцеві депутати «Слуги народу». Виявилося, що депутат Кисіль не оформив документи на користування землею на якій подрібнюють шлак. Відповідно – не платить податки. Ви бачите, яке неподобство?

Але от що цікаво. У всіх дописах про цю кричущу ситуацію згадані депутати стабільно тегали нардепів Олену Криворучкіну та її кума нардепа Юрія Корявченкова, псевдо «Юзик». «І що з того?» – запитаєте ви. А те що як раз Корявченков найбільш зацікавлений у розвалі шлакової схеми, бо він пов’язаний з продавцями щебеню. Простіше кажучи пани Кисіль і Кияшко залізли у кишеню Юзику. Про все це у серпні поточного року повідомив… канал «Прямий». Місцеві депутати «Слуги народу» натхненно давали йому інтерв’ю.

Ситуація коли друг президента Зеленського іде війною на іншого друга президента Зеленського, та ще й долучає як медіа-підтримку телеканал Петра Порошенка, вражає уяву. Але саме це сталося щойно. Як казав колись президент Кучма «всього на всіх ніколи не вистачає». Історія згасла так само швидко як почалася – певно ОПУ швидко обидві сторони примусила до миру. Тож наразі все чудово. «Укравтодор» прожує купувати шлак по ціні шебню, криворожани дихають шлаковим пилом, а рейтинг Зеленського стабільно високий.

https://youtu.be/LYqj9PdczFk
https://youtu.be/Lm4b5O5URJg

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO