Червоні лінії для Росії. Макрон закликав Захід активізуватися, щоб уникнути нової війни...

Червоні лінії для Росії. Макрон закликав Захід активізуватися, щоб уникнути нової війни в Україні

French President Emmanuel Macron speaks with Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General of the World Health Organization and other world leaders about the coronavirus outbreak during a video conference at the Elysee Palace Friday, April 24, 2020 in Paris. Emmanuel Macron urged leaders of the world's biggest economies to "show the world that it's possible to succeed when we are all together and unite our forces." (AP Photo/Christophe Ena, Pool)
Загрузка...

Через контрпродуктивні та неприйнятні дії Росії проти України Європа і США повинні визначити “червоні лінії”, консолідувати дипломатичні зусилля й не допустити нової агресії Кремля.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю CBS.

“Зараз в Україні, якщо ми (США і ЄС — ред.) хочемо бути ефективними, ми маємо пришвидшити дипломатичний порядок денний… всі ми повинні бути дуже чіткими щодо Росії. Ми ніколи не сприймемо нових військових операцій на українській землі, і ми повинні створити надійний шлях для цього”, — зазначив Макрон.

За його словами, ситуація на кордонах України та на її окупованих територіях через дії РФ є “контрпродуктивною” та “неприйнятною”, яку Кремль повинен “деескалювати”.

Також французький гарант зауважив, що вторгнення в Україну, яке відбулося у 2014 році, не є результатом дипломатичних провалів Заходу. Він переконаний, що це стало наслідком провалу “колективної довіри до Росії”.

“Коли ми ставимо “червоні лінії”, ми маємо зробити так, щоб їх поважали… І я думаю, що ми повинні бути чіткими і жорсткими. Це був провал наївного підходу щодо Росії.  Я, безумовно, за дискусію з Росією, за відкриту, спокійну та поважну дискусію… Але я вважаю, що коли ми ставимо “червоні лінії”, ми маємо бути впевненими, що ми заслуговуємо на довіру та робимо ці “червоні лінії” вагомими для інших”, — додав президент.

Водночас Макрон підкреслив, що президент РФ Володимир Путін в майбутньому “може бути готовим відновити діалог”, але в разі нового вторгнення можливе нове введення санкцій: “Ми повинні визначити чіткі “червоні лінії” з Росією. Це єдиний надійний спосіб. Я думаю, що одних лише санкцій не достатньо, але санкції є частиною пакету (дій — ред.)”.

Що відомо

  • Ситуація у зоні бойових дій на Донбасі погіршилася з початку березня 2021-го. Так, 3 березня бойовики самопроголошеної “ДНР” заявили, що отримали дозвіл на застосування “упереджувального вогню на знищення” по позиціях Збройних сил України. Голова української делегації Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук назвав такі заяви зривом “мінських домовленостей”.
  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.
  • Головне управління розвідки доповіло, що війська російських окупаційних сил приведені у найвищих ступені бойової готовності. 15 березня СММ ОБСЄ зафіксувала зосередження танків окупантів з порушенням лінії відведення важкої техніки. Також окупанти продовжують укріплювати старі та облаштовують нові позиції.
  • 26 березня під Шумами на Донеччині загинули четверо українських військових, після чого президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів країн “нормандської четвірки” та закликав їх зробити все можливе для збереження режиму всеосяжного припинення вогню на Донбасі.
  • Президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін провели переговори у форматі відеоконференції стосовно ситуації на Донбасі. Зеленського на це обговорення не запросили. У пресслужбі Офісу українського президента Суспільному заявили, що жодні рішення про Україну не можуть прийматися без її участі. А керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив Суспільному, що зустріч лідерів України, Франції і Німеччини може відбутись найближчим часом.
  • 1 квітня 2021 року Міноборони України повідомило, що Росія готує провокації та розширює військову присутність на окупованій території Донбасу. Того ж дня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що РФ перекидає війська до кордонів, оскільки по периметру “підвищена активність військ НАТО”.
  • Співробітники розслідувальної групи Conflict Intelligence Team виявили у Воронезькій області польовий табір, приблизно за 250 км від кордону з Україною, де сконцентровані російські війська.
  • 12 квітня президент Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення. На його думку, Росія стягує війська, щоб “перевірити” Захід.
  • 15 квітня президент США Джозеф Байден підписав нове розпорядження щодо санкцій проти Росії через втручання в американські вибори та кібератаки. Також американський лідер Джо Байден оголосив надзвичайну ситуацію у сфері нацбезпеки через дії Росії. ЄС наразі додаткових санкцій не запроваджував.
  • За словами президента України Володимира Зеленського, Росія розмістила в окупованому Криму і на східних кордонах України близько 80 тисяч військових.
  • 16 квітня президент Володимир Зеленський відвідав Париж з офіційним візитом, де провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель щодо ескалації, викликаної зосередженням російських військ на кордоні з Україною. Того ж дня Меркель, Макрон та Зеленський закликали Росію відвести війська від українського кордону.

https://suspilne.media/123663-ci-podesevsae-vidpocinok-u-tureccini-vidpovidae-ekspert/

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO