Прочитайте це. Щоб більше ні за ким не приїхали вагони на...

Прочитайте це. Щоб більше ні за ким не приїхали вагони на депортацію.

Загрузка...

І ще один урок. Ті ж вагони і ті ж дивізії НКВД приїхали згодом на Західну Україну.
Там їх зустріло шквальним вогнем УПА. І назад поїхали вагони з грузом “200”.

Сьогодні українці вшанують жертв депортації кримських татар з території півострова. Саме 18 травня 1944 року почалася спецоперація по виселенню татар з території Криму.

Спецоперація мала трагічні наслідки для цього народу. За вчинки окремих представників цього народу, на думку радянського керівництва, мали розплачуватися всі – діти, жінки, старі люди. Серед переселених було понад 5000 чоловіків та жінок, нагороджених урядовими бойовими нагородами СРСР. Не було винятків ні для кого. Навіть герой радянського союзу, бойовий льотчик-винищувач Амет Хан-Султан отримав заборону на проживання в Криму.

Лише 1990 року кримським татарам було дозволено повернутися на свою батьківщину.

Проте в червні з Криму було депортовано і інші народності: кримські вірмени, болгари, греки.

А 1941 року цьому передувала депортація німців з Північного Причорномор’я та гирла Волги, під яку потрапили 387 тисяч німців.
Проте це загальна практика для радянського монстра. Ще в 20-х роках депортації зазнали козаки Терської області, в 1925-1928 роках величезна кількість українців з Білгородщини, Стародубщини, Орловщини, Дону було депортовано на території Зеленого та Сірого Клину, 1935 року відбулася депортація фінів-інгерманландців з північно-західних регіонів СРСР, 1937 року відбулася депортація понад 170 тисяч корейців з території Далекого Сходу, 1939-1940 року було депортовано понад 180 тисяч осіб з території Західної України, захопленої СРСР в результаті агресії проти Польщі, з 18 по 22 червня 1940 року понад 35 тисяч осіб було депортовано з Литви.
Протягом 1943-44 років було проведено депортації калмиків, чеченців, інгушів, карачаївців, балкарів, турків-месхетинців, ногайців, понтійських греків.

За час 1944-1946 років було депортовано понад 460 тисяч українців, 1947 року, в ході операції “Вісла”, ще 150 тисяч українців було депортовано в ході спільної спецоперації СРСР, Польщі та Чехословаччини.

22 червня 1944 року в НКВС та держкомітеті оборони СРСР з’явився таємний наказ № 0078/42, який передбачав примусову депортацію ВСІХ!!! українців , що проживали на території, окупованій військами гітлерівського блоку. І лише протистояння в радянській верхівці врятувало українську націю.

Загалом депортації зазнали понад 20 народів та народностей, що проживали на території СРСР. Загальна кількість депортованих значно більша за 2 млн людей. Під час депортацій загинуло в дорозі, розстріляно та загинуло в перший рік після депортації понад 300 тисяч осіб.

Тому сьогоднішнього дня варто вшановувати пам’ять жертв депортації не лише кримсько-татарського народу, а і українців, терських козаків, фінів, німців, угорців, болгар, греків, турків, вірмен, чеченців, інгушів, калмиків, балкар, ногайців, литовців, корейців, карачаївців.
Радянська влада ненавиділа населення, яким керувала, навіть попри те, що ці люди врятували її шкуру в дні Другої Світової війни.

Ярослав Нищик

Шановним патріотам і тим, хто хоче підтримати Украіну !

Підтримай українский проект –лайк на сторінку!!!

Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Украіну  та Надію Савченко! Тисни лайк та поширюй!

POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Украіну  та Надію Савченко! Тисни лайк та поширюй!