Знайомтесь: Це Шевцова Олена….НАША, ЖИТОМИРЯНКА!

Знайомтесь: Це Шевцова Олена….НАША, ЖИТОМИРЯНКА!

Загрузка...

Знайомтесь
Шевцова Олена, волонтер, громадський діяч, заступник голови ГО ” Всеукраїнський Міст Єдності”.
Родом з Житомирської області. Зараз сім’я мешкає в Києві.
Олена активний учасник подій на Майдані. Заради Майдану відклала операцію з трансплантації нирки, на яку вже було зібрано кошти, в довгий ящик, до кращих часів. Війна, що почалася після Майдану, стала ще одним вагомим приводом для того, щоб не займатися не собою. Питання власного здоров’я перемістилося на другий план.
Волонтерством зайнялась ще на Майдані. А коли сформувалися добровольчі батальйони – почали допомагати їм.
Розповідає: «Починали ще тут, коли вони були в навчальних центрах. Коли почали відправляти на Схід, відповідно й ми почали їздити на Схід. Ситуація тоді була майже критичною – не було форми, взуття шкарпеток, їжі. Були в нас, звичайно, свої улюбленці: батальйон УНСО, 54-й розвідбат, добровольчий батальйон «Січ», батальйони «Київ-2», «Донбас», «Айдар», ДУК «Правий сектор», інші. Згодом почали допомагати військовим. Спочатку 28 бригада, 72, 51 бригади.
Спочатку це були маленькі передачі, згодом нарощували об’єми. Приєдналися друзі, потім зовсім чужі люди, в тому числі з інших міст, інших країн.
Зараз ситуація суттєво змінилася. Збройні сили почувають себе набагато краще. Бійці не голодні, не холодні, одіті, взуті. Звичайно, хотілося аби було ще краще. Стараємося возити більш дорогі речі – оптику, автомобілі, будматеріали, саме те, з чим є складнощі у Міноборони. А ще намагаємося заставляти працювати систему.
Коли їздиш на Схід, то спілкуєшся з людьми, які там живуть. Взнаєш, наприклад, що залишився будинок пристаріли в Старомихайлівці, там старі люди, самотні, нікому не потрібні. Так же з дітьми – маємо 2 дитячих будинки в Дружківці. Хворі дітки, з обмеженими можливостями. Як можна не допомогти таким людям?
Сьогодні бачу багато молодих командирів, енергійних, з прагненням перемоги. Це наші майбутні генерали, бойові, не кабінетні. Я думаю, людина, яка пройшла крізь це пекло ніколи не буде дурити, красти.
Маємо дуже багато хлопців достойних, справжніх героїв. Про багатьох таких, нажаль, ніхто не знає, багато нагород ще чекають своїх героїв, багато подань на нагородження десь губляться. Це, до речі, питання до чиновників».
В мирному житті Олена юрист, працює і зараз, щоправда часу на роботу мало залишається. Майже весь вільний час займає громадська діяльність.
Адже, крім поїздок на Схід, потрібна допомога бійцям, які зараз на фронті, у вирішенні питань у міністерстві, установах. Багато питань у демобілізованих хлопців – юридичних, організаційних, побутових, з нагородженням. Та й питання реабілітації, медичної, психологічної допомоги наразі стоять дуже гостро.
26 березня 2016 р. Шевцова Олена нагороджена орденом Народний Герой України.
photo by Роман Николаев

Шановним патріотам і тим, хто хоче підтримати Украіну !

Підтримай українский проект –лайк на сторінку!!!

Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Украіну  та Надію Савченко! Тисни лайк та поширюй!

POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Украіну  та Надію Савченко! Тисни лайк та поширюй!