ОБСЄ фіксує на Донбасі нарощування озброєння та військової техніки противника

ОБСЄ фіксує на Донбасі нарощування озброєння та військової техніки противника

Загрузка...

За даними звіту Спільної моніторингової місії ОБСЄ, опублікованого 15 вересня 2020 року, під час виконання спостережного польоту безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ зафіксував порушення з боку російсько-окупаційних військ на непідконтрольній урядові України території. Про це повідомляє Пресцентр ООС.

Так, на Донеччині було задокументовано розміщення озброєння за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання. Зокрема на полігоні поблизу Новоселівки виявлено сім танків (імовірноТ-72 – 5 одиниць, невстановленого типу – 2 одиниці) і три реактивні системи залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм). Окрім того, на навчальному полігоні поблизу Покровки зафіксовано три самохідних гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм), десять танків (невстановленого типу) та три буксировані гаубиці (імовірно Д-30А «Жаба», 122 мм).

Українська сторона СЦКК наголошує, що зазначені факти чітко вказують на порушення Мінських домовленостей та досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню.

Російсько-окупаційні війська і надалі використовують підступну практику та проводять нарощування озброєння та військової техніки. Цим вони вкотре демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у рамках Тристоронньої контактної групи.

armyinform.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO