Кандидати в мери Києва: вивчайте уважно, обирайте свідомо!

Кандидати в мери Києва: вивчайте уважно, обирайте свідомо!

Кандидати в мери Києва: вивчайте уважно, обирайте свідомо!
Загрузка...

Потенційних кандидатів на посаду мера Києва, вибори якого мають відбутися восени, наразі можна нарахувати з півтора десятка. Є у цьому списку і чинний та колишній мери, і кандидати від партії «Слуга народу» (їх чи не найбільше), і представники «Батьківщини» та «Свободи». За професійною діяльністю найбільше народних депутатів, державних чиновників та телеведучих (як без них?). Всі хочуть очолити столицю. Кого ж оберуть кияни?

Віталій Кличко

Чинний голова міста Віталій Кличко хоч і є серйозним претендентом, та чимало киян вважають, що останнім часом він занадто заполітизувався і, дбаючи лише про власні рейтинги, зовсім забув про проблеми міста.

До того ж, його звинувачують у причетності до багатьох корупційних скандалів. Один з найбільш відомих – закупівля нових автобусів для столиці. Вартість одного у порівнянні з минулими закупівлями зросла з 4,66 до 6 млн грн. Загальна різниця склала 500 млн. Це надзвичайно велика сума, яку можна було б витратити на більш нагальні потреби, приміром, ремонт доріг.

Олії в огонь долив скандал із першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником, якого за підозрою вимагання хабара у сумі 125 тис. дол. схопила СБУ.

Ганна Майборода 

Майборода Ганна Анатоліївна. Людина у когорті кандидатів нова. Має середню спеціальну освіту за медичним напрямком (інструктор з тактичної медицини та першої медичної допомоги), а також рівень бакалавра за спеціальністю облік та аудит. Заслуговує на увагу її попередня професійна та громадська діяльність.

Працювала медсестрою в одній з київських лікарень, займалася підприємницькою діяльністю, була заступником директора ТОВ «Пан Парфум», нині – директор ТОВ «Юні Альфа Груп».

Після Революції Гідності стала головою правління Всеукраїнського об’єднання «Патріот». Згодом була головою Медичного комітету «Асоціації волонтерів України», співголовою Ради волонтерів при Міністерстві оборони, радником Міністра оборони України, членом Ради національної єдності при президентові України. Наразі працює у Комітеті реформ Міністерства оборони України.

З початком російської агресії організовувала вивезення цивільних та військових з окупованої території Криму. Згодом допомагала нашим військовим на Донбасі (постачання аптечок, медичних рюкзаків, інструктування з тактичної медицини та першої медичної допомоги тощо). Серед підшефних – підрозділи спецпризначення Служби безпеки та десантно-штурмові бригади Збройних Сил України.

Співпрацювала зі службами тилу ЗС України, координувала дії волонтерів. Пізніше за її участі була створена волонтерська «гаряча» лінія, яка стала «гарячою лінією» Міністерства оборони.

Микола Тищенко

Микола Тищенко, ресторатор, телеведучий, депутат Верховної Ради IX скликання від партії «Слуга народу» та заступник голови Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури. Найбільше запам’ятався скандалами. Останній з них – робота ресторану «Велюр» під час карантину. Його відвідувачами у заборонений період були VIP-клієнти, серед яких народні депутати, чиновники та інші посадовці. Через таку несправедливість чимало підприємців вийшли на протест перед Кабміном.

Після вибуху будинку на Позняках Тищенко приїхав поспівчувати постраждалим, взявши з собою лимони. Користувачі соціальних мереж висміяли таку благодійність і відразу пов’язали «вихід в люди» з майбутніми виборами.

На перший погляд, Тищенко виглядає найбільш активним кандидатом. На сторінках своїх соціальних мереж він звітує про те, як готує обіди для столичних медиків, завозить на дитячі майданчики пісок та ділиться з киянами своїми ідеями щодо облаштування міста. Загалом Тищенко – людина не публічна, він не оратор і не має необхідної харизми. Чи зможе змінити на краще життя в столиці – велике питання.

Олександр Качура

Ще один «слуга» – Олександр Качура. Про нього кияни дізналися з агітаційної газети «Правда Качури», яку його помічники розповсюджували біля Парламенту. У газеті висвітлено проблемні питання Києва, бачення кандидата щодо подальшого розвитку міста.

На тлі Олександра Дубінського та Миколи Тищенка, які часто опиняються в центрі скандалів, цей кандидат виглядає принаймні порядним. «Молодий юрист з хорошою репутацією», – відгукуються про нього «Слуги народу». Проте у цього кандидата в мери, є один суттєвий недолік: його мало знають кияни. А це у їх виборі іноді відіграє ключову роль.

Олександр Ткаченко

Олександр Ткаченко, колишній генеральний директор телеканалу «1+1», чинний народний депутат від «Слуги народу», голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Ще на початку жовтня 2019 року він подав декларацію як кандидат на посаду голови КМДА і офіційно підтвердив це.

Ткаченко – особа неоднозначна. На посаді генерального директора «1+1» він заробив за минулий рік майже 3 млн грн. У нещодавній декларації задекларував готівки на 300 тисяч доларів та кількасот тисяч гривень. Він володіє двома квартирами у Києві та має дольову участь у п’ятнадцяти медіапроєктах та компаніях.

Цікаво, що під час президентства Віктора Януковича, за результатами дослідження Інституту масової інформації і Незалежної медіапрофспілки, Ткаченко став одним з десяти найбільших ворогів української преси у 2012 – 2013 роках.

Як про ймовірних кандидатів на посаду мера Києва говорять і про колишнього очільника столиці Олександра Омельченка (голова КМДА у 1996-2006 рр., голова Київської міськради у 1998-1999 рр., київський міський голова у 1999-2006 рр., нардеп у 2007-2012 рр.), а також про Олександра Попова (голова КМДА у 2010-2014 рр.) та Борислава Березу (голова інформаційного відділу «Правого сектору» у 2014 році, позафракційний депутат Верховної Ради VIII скликання, член української делегації в ПАРЄ).

1bpost.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO