Коли наступна пожежа в Чорнобилі пане Калашнику? Радіоактивний ліс знову активно вивозять...

Коли наступна пожежа в Чорнобилі пане Калашнику? Радіоактивний ліс знову активно вивозять із зони відчуження

Загрузка...

Всі напевне пам’ятають нещодавні масштабні пожежі в Чорнобильській зоні відчуження, які  почались 4 квітня на території Котовського лісництва між смт Поліське, селами Тараси та Володимирівка, а згодом і у Житомирській області. Масштабну лісову пожежу в Чорнобильській зоні вдалося загасити через 10 діб, а 16 квітня через сильний вітер знову виник відкритий вогонь. До гасіння було залучено понад 500 осіб та понад 120 одиниць техніки. Гасіння пожеж ускладнювалося частою зміною напрямку вітру, а також відсутністю протипожежних доріг у важкодоступних місцях, куди не могла заїхати техніка.

Серед можливих причин пожежі спочатку було названо дії сталкерів. Серед основних причин, що розглядаються слідством:

  • вогонь дійшов до зони відчуження з Житомирської області з боку Древлянського заповідника
  • замикання з іскрою на лініях електропередач, від чого загорілась суха трава
  • навмисні підпали (зафіксовано осередки пожежі, які були далеко один від одного)

Згодом були затримані декілька осіб яких підозрювали у навмисних підпалах. 14 квітня було затримано 37-літнього чоловіка, який за даними слідства палив сміття біля дому, а далі рештки тліючого багаття возиком вивіз за село й висипав на суху траву, яка згодом загорілася. За іншим даними поліціянтів, 27-літній селянин зізнався, що тричі підпалював суху траву задля забави, а коли вогонь вітром перекинуло далі, не зміг загасити багаття. Також підозрювався за навмисний підпал сухої трави житель прилеглого до зони відчуження села Рагівка.

ЦЕ ВСЕ ОФІЦІЙНІ ВЕРСІЇ, АЛЕ ОКРІМ НИХ ЧАСТО ЗУСТРІЧАЛИСЬ Й ІНШІ, І КУДИ БІЛЬШ ПОЯСНЮВАЛЬНІ ДО СИТУАЦІЇ ЩО СКЛАЛАСЬ!

Найімовірнішою причиною все ж називають підпали трави, сухостою. Але – чому саме у Чорнобильській зоні вирішили підпалити сухостій, залишається загадкою, оскільки там ніякої господарської діяльності теоретично не має бути?!…

От тут то є й інша версія, яку не треба забувати – дуже часто підпалами в лісах маскують незаконну вирубку дерев!!! А наскільки відомо і це далеко не секрет, попри заборону в Чорнобильській зоні практично завжди існувала та існує незаконна вирубка дерев!

Світло-зелені плями, які можна побачити з висоти(з вертольоту чи зйомки дрону), навряд чи були сформовані пожежами. Їхня форма надто геометрична. Вони вказують на масивну, багаторічну виробку чорнобильських дерев: високих сосен, дубів й ясенів, яким десятки років, які часто ростуть на зараженій радіацією землі. Їх продають за хорошу ціну на ринку деревини в Україні, про що часто говорять чиновники й антикорупційні активісти. Вони говорять, що в Чорнобилі умисне влаштовують пожежі, щоб виправдати вирубку. Потім дерево вивозять за межі зони й продають через корупційні схеми, які приносять десятки мільйонів доларів щороку.

Так і нещодавні пожежі могли бути влаштовані умисно, щоб пошкоджений вогнем ліс можна було безперешкодно рубати й вивозити як матеріал?!…

Тоді якщо це дійсно так, то доцільно буде спитати Керівника Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергія Калашника – коли наступна пожежа намічається?…

Чому таке питання? – все просто, тому що зараз знову активно вивозять ліс-кругляк із Чорнобильської зони!!! І якщо він як керівник ДАЗВу не контролює цю заборонену ситуацію – тоді все ж напевне доцільно йому задавати це питання! Ні це не звинувачення його у чомусь протизаконному, це просто акцент на те що обов’язки свої він виконує дуже слабко!  

І на останок: Нагадуємо, що в Україні діє мораторій на експорт лісу-кругляка, та й  чорнобильська зона – це заповідна зона і режимний об’єкт. Вивозити і використовувати ліс звідти може бути доволі небезпечно.

vse.media


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO