Заступник Секретаря РНБО, генерал-майор Сергій Кривонос: «Крок за кроком, ми просуваємось вперед...

Заступник Секретаря РНБО, генерал-майор Сергій Кривонос: «Крок за кроком, ми просуваємось вперед – будуємо протикорабельний щит нашої держави!»

Сергій Кривонос
Загрузка...

В Одеській області на Державному випробувальному полігоні «Алібей» пройшов черговий етап випробувань вітчизняного комплексу крилатих ракет РК-360МЦ «Нептун». Кожна ракета оснащена головкою самонаведення, яка має надвисокі кути огляду, стійка до радіолокаційних завад противника, що необхідно для проходження систем радіолокаційної боротьби корабля. До Державних випробувань була залучена авіація та кораблі й катери ВМС ЗС України. Особливостями цього етапу випробувань стало те, що бойові пуски ракет здійснювали по двох морських цілях практично водночас — з пускової установки залпом вийшли дві ракети з інтервалом дві секунди одна після одної. Випробування пройшли успішно, всі надводні цілі були уражені на заданій дальності.

Успіхом цієї значної події поділився Заступник Секретаря РНБО, генерал-майор Сергій Кривонос. Який підкреслив, що Україна крок за кроком просувається у будівництві потужного протикорабельного щита нашої держави. 

Також Сергій Григорович зазначив: «Наші північні «агресивні сусіди» дуже нервують, і проявляють неабиякий інтерес до наших випробувань. Під час минулого етапу випробувань у квітні -вивели багато своіх військових кораблів і катерів вештатися біля району навчань, навіть новітній есмінець Адмірал Ессен вивели. Дуже намагалися перевірити спроможність есмінця, боротися з нашими військово морськими силами, використовуючи радіоелектронну зброю, а її на борту Ессена більш ніж достатньо. Ось перелік озброєння РЕБ фрегата Адмірал Ессен : Комплекс РЭБ ПК-10 «Смелый» (4 ПУ КТ-216), СУ 5П-10 «Пума», СУ МР-123-02 «Вымпел», ПУТС «Пурга-11356» Як вони не намагалися, щось «нашкодити» – у них все пішло «не так» – ми такого не дали і не допустимо!!!».

О це і є, якраз один з елементів справжньої війни, про яку, мало хто знає: війна інформаційно – психологічна і радіоелекторна боротьба. І вона йде постійно .

«Саме це фронт, якого не бачать 99 відсотків украінців. Але перемога на цьому фронті, дуже важливий фактор для нашої безпеки…

Випробування ракетного комплексу Нептун пройшли успішно. Ми зробили, ще один крок вперед. Особливості цього етапу полягали у залповій стрільбі по різних цілях. Мету досягнуто!!!!!

Скептикам, які пишуть у постах «чому так довго, ми йдемо до своєї мети» відповім: якість – понад усе, а швидкість – не завжди дає якість!

Подивіться історію створення ракетної зброі, не все так швидко було. Гроші, час, люди – визначають успішність будь якого проекту» – резюмував Заступник Секретаря РНБО Сергій Кривонос.

Також Генерал-майор висловив теплі слова подяки: «Хочу подякувати всім, хто приймає участь в розробці ракетної зброї України! Окрема подяка, заступнику Міністра оборони Олександру Миронюку. Його досвід і професіоналізм, дають міцну, надійну підтримку розвитку новітніх зразкові озброєння. Побільше б таких фахівців».

Та без успіху немає печалі, адже Заступник секретаря РНБО занепокоєний ситуацією в Оборонно-промисловому комплексі, тому додав: «Нажаль, минулий тиждень ще показав – почалась боротьба за вітчизняний ОПК між декількома кланами. І це, тільки початок. За деякими, чітко проглядаються російські споносори. Але про це окремо, і все можно побачити: читаючи та аналізуючи наші ЗМІ».   

В цей же день на тлі позитивних емоцій і великого успіху у випробуваннях крилатих ракет РК-360МЦ «Нептун» Сергій Кривонос звернувся щодо викрадення українського військового на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом, в районі півострова Чонгар.

Пряма мова: «Це не іх досягнення, це наші недопрацювання» – ось так, можна коротко обмалювати ситуацію з викраденням нашого військового на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

На спостережному посту повинно було знаходитись троє військових – аби надійно і об‘єктивно спостерігати у визначеному секторі по черзі. Якщо цього не було, то це все фікція. Спостереження без перерви однією людиною – спрацьовує ефект «замилювання ока»: реальних подій людина не бачить, а чого немає – йому вважається що воно є. Це перше, це найпростіше і знають це всі.

По друге, саме не зрозуміле, яким чином було організоване спостереження, якщо до них змогли наблизитись ???

Викрали зранку; у годину «вовка»; коли починається світанок; коли людина стомлена і засинає…

І якщо все організоване не відповідно до діючих керівних документів (які писалися десятиліттями): то і сплять люди на постах, і на спостережних постах…

Чому не було виставлено найпростіші, але достатньо ефективні сигнальні міни?

Чому не було встановлено інші сигналізаційні засоби???

Де найкраща сигналізація , якої бояться москалі на Сході? Де собаки? Наші дзвіночки, які багато разів рятували наших хлопців своїм гавкотом попереджуючи про наближення російських ДРГ та навіть початок обстрілів.

Чому все це було відсутнє?

Почекаємо висновку фахівців.

Для мене зрозуміло дві речі які доводить ця ситуація:

Перше – відсутність надійної базової підготовки солдат і офіцерів.

Друге, це самовпевненість…

Я, завжди вчу своіх підлеглих: не можна недооцінювати ворога – ворог з того боку досвідчений, сильний, підступний і безжальний;

Шукати шляхи і способи, як його обдурити і виконати завдання, незважаючи на його силу.

Далі може буде тільки гірше , якщо не змінити відношення до реалій підготовки.

На війні сміливі гинуть , а обережні стають героями. З урахуванням того, що москалі активно почали нарощувати угруповання на Донбасі і Криму – загострення та провокації не за горами. Треба негайно робити висновки, і бути на крок попереду задумів ворога.

І головне – тримайте зброю чистою і напоготові…

Слава Україні!!!


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO