До чого готується УПЦ МП, прикриваючись лементом про «гоніння»

До чого готується УПЦ МП, прикриваючись лементом про «гоніння»

Загрузка...

Галас, який здіймають священники УПЦ МП та навколоцерковні організації, підпорядковані Кремлю, разюче розростається у своїх масштабах. Наприклад, керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич) заявив у соцмережі, що відносно Московського патріархату в Україні здійснюється «справжній терор», не стримуючись у висловах і прямо ототожнив владу часів Зеленського з владою часів Порошенка, пише ресурс Духовний фронт.

«Здавалося б, ті часи і та політика тиску на Церкву, що суперечить законам України, повинні були назавжди залишитися в минулому. Адже наш народ на виборах чітко і однозначно просигналізував про неприйнятність курсу т.зв. Армовіри. Однак ми бачимо, що через певні причини цей курс продовжує залишатися дійсністю. Нинішня влада або удає, що цього немає, або ж просто продовжує політику, яка навіть з електоральної точки зору не виправдала себе», – заявив владика у Фейсбуці.

Таким чином, РПЦвУ обережно починає протиставляти себе чинній українській владі. Втім, градус і частота звинувачень, що лунатимуть з вуст російської церкви прогнозовано лише зростатиме.

Питання полягає в тому, чи не прикривається за ширмою лементу про «гоніння» підготовка до якихось активних і не самих приємних для України дій? На жаль, висновки можна зробити не втішні.

Припускають, що масові заяви про «гоніння», так звані переслідування священників РПЦвУ за порушення законодавства, пожежі в господарських приміщення РПЦвУ та «гумконвой» Російської Федерації, який готується прямувати у Києво-Печерську Лавру, свідчать про те, що з високою долею ймовірності Кремль готується захищати «святую русскую вєру» на території України.

Сподіватись на те, що такий захист відбуватиметься виключно в дипломатичному та юридичному полі, на разі, не доводиться, враховуючи досвід захисту Російською Федерацією російськомовного населення у Донецькій та Луганській областях й Криму, констатують у Духовному фронті.

sprotyv.info


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO