Гучна справа по знищенню незаконних АЗС «Мультика» розслідувана керівником СБУ Миколаївщини Герсаком...

Гучна справа по знищенню незаконних АЗС «Мультика» розслідувана керівником СБУ Миколаївщини Герсаком у фазі логічного завершення – майно заарештовано. Адвокат Калаянов – у паніці: кримінальний бос цього йому не подарує

Загрузка...

Багато хто пам’ятає, як нещодавно всю Україну приголомшили новини із Миколаївщини, де місцеве СБУ на чолі з В. Герсаком разом із ГУ ДФС та прокуратурою викрили підпільний цех паливно-мастильних матеріалів.

У ході слідчих дій було виявлено та вилучено 150 тон дизельного палива, 100 тон бензину, 20 тон бензино-лігроїнової фракції, металеві ємкості від 3 до 75 метрів кубічних, 14 автозаправних колонок та обладнання для виготовлення паливно-мастильних матеріалів, що оцінюється орієнтовно у 8 млн.грн. Відповідно, по цій справі було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 204 ККУ.

Мова тоді йшла про ТОВ “МІГ – НАФТА” уповноваженою особою якого є Дроздов Ігор Миколайович, а зареєстроване воно за адресою: Миколаївська обл., Братський район, селище міського типу Братське, вул. Вороніна, будинок 1, корпус 2. Вже на цей час всі розуміли, що ниточка від цього підприємства веде до добре всім відомого кримінального авторитета Михайла Титова, він же «Мультик».

Згодом стало відомо, що його «славетний» адвокат і близький друг Калаянов Василь Іванович (директор ТОВ ЮФ “Магістр”-фірма підконтрольна Титову) старався вирішити справу на користь свого кримінального боса старим провіреним методом – роздавши «на право і на ліво» хабарі Суддям які ведуть це все. Намагався-намагався – та не вирішив, адже через пристрасний погляд зі сторони Керівника СБУ Миколаївщини Віталія Герсака зараз жоден прокурор чи суддя не ризикне вчинити протизаконно, навіть під тиском такого криміналітета як «Мультик».

В ході слідчих дій встановлено, що дане підприємство протягом червня-липня 2018 року придбало устаткування для розчинення і змішування рідини «УЗР-01М» вартістю 352,3 тис.грн., а також апарат для визначення фракційного складу нафтопродуктів «АРНС-1М» вартістю 48,7 тис.грн., актинометри, аерометри, термометри та інше обладнання. Згідно податкової звітності  ТОВ “МІГ – НАФТА”ці речі в подальшому не реалізовувала, тобто залишила у себе на балансі. Також важливо підкреслити, що з червня 2019 року дане ТОВ не здійснювало жодних операцій купівлі/продажу паливно-мастильних матеріалів.

У березні 2019року ТОВ “МІГ – НАФТА” придбало 44,7 тонни вуглеводнів-бензино-лігроїнову фракції, що є фактично сировиною для отримання високооктанового компоненнта автомобільних бензинів. І що цікаво, ці речовини згідно звітностівоно також не реалізовувало, а це свідчить про використання суто у своїй діяльності. Відповідно до цього, Дроздов Ігор Миколайович як керівник ТОВ “МІГ – НАФТА” проводив незаконне виробництво палива сумнівної якості з метою подальшої реалізації, яке здійснював через створені на себе і на родичів підставні фірми.

Цікавим фактом є те, що фінальну стадію справи вів адвокат Калаянов Іван Васильович, що є сином близького друга, адвоката і власника юридичної фірми «Магістр», яка як ми зазначали – підконтрольна «Мультику». В результаті ні дії Калаянова старшого по спробі підкупу Суддів, ні дії сина Івана у Суді не стали на заваді законному рішенню – майно і вилучені матеріали (паливо і устаткування) були арештовані Центральним районним судом Миколаєва.

Та дещо смішним і недоречним було саме завершення слухання, де Калаянов Іван Васильович (адвокат син) почав залякувати суддю та інших співробітників суду, що буде направлена скарга до Вищої ради правосуддя, а також керівництва Миколаївської області. Його аргументом було те, що тепер ТОВ “МІГ – НАФТА” не зможе виконувати свої зобов’язання щодо  постачання палива Бюджетним організаціям Братського та Арбузинського районів області та в м. Южноукраїнськ. Відповідно до цього зараз у ТОВ “МІГ – НАФТА” стала ще одна проблема: як вони повернуть перераховані кошти за паливо державним установам. Що сказати: це вам не «мультики»…

Фінал незаконного схематозу «Мультика» відбувся. Мережу АЗС, яка через підконтрольних Титову депутатів облради (про них ми вже писали) незаконно отримала умови для забезпечення паливом державні організацій трьох районів – накритоі покарано.

На завершення висновок єдиний: завдяки професійним діям Віталія Герсака і ДФС центральним судом було арештовано майно фірми яка підконтрольна «Мультикові». Адвокату все що залишилось – це тільки погрожувати в суді. Таким чином було завдано чергового удару по протиправній діяльності «Мультика» в сфері підакцизних товарів про що неодноразово звертав увагу Президент України.

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO