Україна сумує: “перемир’я” забрало життя вісьмох бійців ЗСУ, фото героїв

Україна сумує: “перемир’я” забрало життя вісьмох бійців ЗСУ, фото героїв

Загрузка...

ЗСУ понесли непоправні втрати за час, коли в силу вступила нова фаза перемир’я

Згідно зі звітами прес-служб операції Об’єднаних сил і Міноборони, зафіксовано 316 обстрілів. Крім, цього в серпні цього року на Донбасі гинув не один український військовий. Такою була ціна так званого «всеосяжного перемир’я», яке оголосили в кінці липня.

У серпні були поранені 20 українських військових, вісім героїв загинули.

Серед них – один нацгвардієць (полк «Азов») і сім службовців ЗСУ. П’ятеро з них служили в 36-й бригаді морської піхоти, двоє в 72 омбр і штурмовому батальйоні «Айдар» (53 омбр).

Українські солдати загинули в результаті підриву на фугасі і обстрілу, зокрема, снайперського.

Олександр Шарко загинув вранці 6 серпня разом з трьома побратимами під час інженерних робіт поблизу села Павлопіль на півдні Донецької області.

Ворог прикрутив міну калібром 82 мм до реактивного двигуна гранати. Загинули Олександр Шарко, Владислав Рак, Сергій Шандра і Василь Курдов.

Старший матрос Олександр Шарко – родом з Козелецького району Чернігівської області, село Савінка. Народився 20 жовтня 1988 року. У 1-му окремому батальйоні морської піхоти 36 ОБрМП ВМС ЗСУ служив на посаді помічника гранатометчика.

Матрос Владислав Рак – гранатометчик десантно-штурмової роти, один з морських піхотинців 1 ОБМП 36 ОБрМП, які загинули 6 серпня в Павлопіль. Народився 28 грудня 1998 року в смт Козелець Чернігівської області. Владу було всього 20 років.

Солдат Сергій Шандра народився 30 березня 1995 в селі Торчин Хмільницького району Вінницької області. Солдат, старший стрілець десантно-штурмової роти 1-го батальйону 36-ї бригади морської піхоти.

Василю Курдова 20 років виповнилося лише нещодавно, 14 травня. Він з села Анновка Миколаївській області. Василь займався спортом, грав у футбол.

Роман Романенко (Біч), молодший лейтенант Нацгвардії з полку «Азов» загинув 10 серпня в результаті підриву на фугасі на Світлодарськ дузі, в районі селища Новолуганське (північ Донецької області).

Побратими з полку «Азов» тричі намагалися евакуювати загиблого з «сірої зони», але їм заважали прицільні обстріли противника. Роман Романенко народився в Дніпрі 21 січня 1994 року. Служив в окремому загоні спецпризначення Нацгвардії «Азов» на посаді снайпера. Виконував завдання на Маріупольському напрямку.

Василь Євстигнєєв (38 років) загинув 14 серпня на Луганщині в результаті обстрілу опорного пункту ЗСУ в районі хутора Вільного (Попаснянський район).

Командир взводу 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» ЗСУ Тихон Курбатов народився в Сєвєродонецьку 3 травня 1993 року. Загинув 25 серпня біля Горлівки – куля ворожого снайпера обірвала життя бійця, коли він перевіряв позиції свого підрозділу, які в той день особливо активно обстрілювали бойовики. З важким пораненням його повезли в лікарню, але Тихон помер по дорозі в госпіталь.

Сергій Савінов, молодший сержант, командир бойової машини десантно-штурмового відділення 36-ї окремої бригади морської піхоти родом з Миколаївщини. Загинув 24-річний солдат 30 серпня поблизу населеного пункту Водяне.

politeka.net


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO