У Києві вшанують 5-ті роковини найкривавіших подій на Майдані: що відбувалося в...

У Києві вшанують 5-ті роковини найкривавіших подій на Майдані: що відбувалося в ті дні

Загрузка...

У “чорний вівторок” загинули 23 людини

5 роковини найкривавіших подій часів Революції Гідності. 18 лютого 2014 року розпочалися масові розстріли учасників євромайдану.

У “чорний вівторок” загинули 23 людини. Сотні були поранені.

Зранку 18 лютого 2014 року активісти почали “Мирний наступ” — багатотисячну ходу учасників Євромайдану до Верховної Ради України, де мала відкритися чергова сесія. На засіданні депутати мали розглянути зміни до Конституції аби обмежити повноваження тодішнього президента Віктора Януковича.

Урядовий квартал оточили силовики. Вони не пропускали навіть працівників парламенту. Почалися сутички. Бійці спецпідрозділу “Беркут” застосували спецзасоби: світлошумові гранати та помпові рушниці.

З боку учасників “Мирного наступу” у сторону правоохоронців летіло каміння та петарди. Крім того, протестувальники підпалили дві вантажівки КАМАЗ, що блокували проїжджу частину.

Сутички між протестувальниками та силовиками відбулися також в Маріїнському парку і на вулиці Інститутській. Згодом мітингарів відтіснили на Майдан Незалежності. Там вони почали споруджувати барикади.

Тоді ж перестала працювати столична підземка. О 20-й годині силовики закликали жінок та дітей залишити Майдан Незалежності. Після розпочався ще один штурм – в одну з барикад врізався БТР і за ним в наступ пішов Беркут. Протестувальники кидали салюти та каміння.

Безперервно приїжджали і виїжджали швидкі. Близько опівночі на майдані вимкнули світло. Спалахнув будинок профспілок, де на той час розміщений був, зокрема, госпіталь, куди звозили поранених активістів.

Сьогодні країна вшановує жертв тих кривавих подій. О 10:00 на алеї Небесної Сотні проведуть панахиду та церемонію покладання квітів. Об 11 розпочнеться щорічна так звана тиха акція “Ангели пам’яті”. Ще один молебень проведуть уже ввечері у Михайлівському соборі.

5.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO