Директор «Укрпошти» на Волині вважає, що мова окупанта зрозуміла їх клієнтам і...

Директор «Укрпошти» на Волині вважає, що мова окупанта зрозуміла їх клієнтам і має їх влаштовувати

Загрузка...

Директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Шевчук заявляє, що спілкування мовою окупанта його підлеглих працівників зрозуміле їх клієнтам. І тому, виходить, має їх влаштовувати. 

Про це повідомляє інтернет-видання «Волинь24». 

Нагадаємо, що у Волинській «Укрпошті» відмовляються обслуговувати клієнтів українською мовою.

«Ми живемо в демократичній країні, і в нас російська мова не заборонена. Конституцією України для кожного громадянина гарантовано таке поняття як свобода совісті, і людина має можливість розмовляти тією мовою, на якій хоче. Крім того, ми законослухняні громадяни, і в разі того, якщо буде ухвалений закон про заборону російської мови, ми однозначно будемо брати на роботу працівників лише україномовних», – сказав Іван Шевчук.

Посадовець додає, що згідно із законом, під час надання послуг українською мовою зобов’язані спілкуватися державні службовці, а касирка не є держслужбовцем.

«Вона вільна в тому, щоб розмовляти зрозумілою мовою для наших споживачів», – переконує Шевчук.

Слід додати, що, відповідно до статті 15 закону України «Про захист прав споживачів», інформація споживачеві повинна надаватися, згідно із законодавством про мови.

Стаття 10 Конституції України чітко вказує, що державною мовою в Україні є українська мова. Відповідно, людина може відстоювати право отримати обслуговування державною мовою.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок, коли клієнти луцького відділення «Укрпошти», що на вулиці Кривий Вал, скаржаться на те, що працівники спілкуються російською мовою та відмовляються на вимогу клієнта переходити у спілкуванні на українську мову. Зі слів скаржників, волинська дирекція не зважає на зауваження клієнтів.

Так, на початку 2018 року в соціальній мережі розгорівся скандал через публікацію керівника Волинської дирекції Укрпошти Івана Шевчука. Голова державного підприємства опублікував на своїй сторінці відео відомого блогера Анатолія Шарія, яке користувачі порахували антиукраїнським. На скандал звернув увагу відомий український блогер Роман Сініцин.

Це не поодинокі випадки вибірково спілкування директора АТ «Укрпошта» Івана Шевчука, який відмовився спілкуватися з журналістами, посилаючись на прес-службу, яка згодом просто інгнорувала звернення. Таке собі закрите акціонерне товариство, яке живе за своїми внутрішніми законами.

Також, слід нагадати, що мав місце випадок вимагання коштів у своїх працівників та погрози від директора волинської дирекції «Укрпошта» Івана Шевчука. Так, на початку 2018 року видання «Вголос» писали про те, що Шевчук вимагав 139 тисяч гривень від працівника луцького поштового відділення №16, звинувачуючи її у нібито незаконному присвоєнні цих коштів.

В ході таких внутрішніх розборок цих питань Іван Шевчук відібрав паспорт у підлеглого йому робітника, а згодом, коли працівники поліції директора затримали та доставили у міський відділ поліції, – паспорт загадково появився у поштовому відділені. Містика.

Для довідки: Директор волинської дирекції «Укрпошта» Іван Шевчук неодноразово розміщував у себе на сторінці в мережі Фейсбук блоги відомого проросійськими та українофобськими поглядами Анатолія Шарія. Який своїми матеріалами дискредитує Україну, що підтверджується заявами низки українських ресурсів, СБУ та Комітету визволення політв’язнів. Найбільшу прихильність має серед російських та проросійських глядачів і, як виявляється, серед ТОП-менеджерів  «Укрпошти».

volynua.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO