Загострення на Донбасі: за добу двоє військових отримали поранення – штаб АТО

Загострення на Донбасі: за добу двоє військових отримали поранення – штаб АТО

Загрузка...

Протягом 5 листопада двоє українських військових отримали поранення на Донбасі, повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

“В кінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО зберігала тенденцію до загострення. Російсько-окупаційні угруповання всупереч всім мирним домовленостям продовжили обстріли позицій української армії з використанням важкого озброєння, яке не повинно знаходитися на лінії розмежування”, – сказано в повідомленні.

Найбільш активні дії ворога в другій половині дня фіксувалися недалеко від Донецька. “Тут бойовики протягом кількох годин били з реактивних систем залпового вогню по нашим опорним пунктах поблизу Авдіївки і Дослідного. А вже вночі окупанти били по південно-східних околиць Авдіївки з 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів. Також з настанням сутінків проросійські найманці двічі обстріляли захисників Пєсков. Спочатку противник вів вогонь з 120- і 82-міліметрових мінометів, а близько 22-ї години – застосовував артилерію калібру 122 міліметра “, – сказано в повідомленні.

На луганському напрямку бойовики вели обстріл по укріпленнях ВСУ у Новотошківському, Новоалександровки і Луганського.На приморському напрямку противник застосовував протитанкові гранатомети в районі Водяного.

“Всього за минулу добу незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир’я. Під час обстрілів противник двічі застосовував реактивні системи залпового вогню, вісім разів міномети різних калібрів, один раз – 122-міліметрову артилерію. Сили АТО 14 раз адекватно відповідали ворогові з піхотного озброєння. У внаслідок бойових дій двоє українських воїнів отримали поранення “, – додали в штабі АТО.

Увечері 5 листопада користувачі соцмереж повідомили про вибухи і обстріли північній частині окупованого Донецька. У прес-центрі штабу АТО заявили, що українська армія не обстрілює житлові квартали.

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі на засіданні в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню з півночі 25 серпня.

Українська сторона в Спільній центрі з контролю і координації режиму припинення вогню повідомила, що бойовики зірвали “шкільне перемир’я” вже на другій хвилині після його встановлення.

При цьому прес-секретар представника української сторони в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер відзначала, що в період з 28 серпня по 3 вересня на Донбасі було зафіксовано найнижчу кількість обстрілів починаючи з 2015 року.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO