«Ініціатива» Путіна з миротворцями на Донбасі: знову хитрощі та брехня

«Ініціатива» Путіна з миротворцями на Донбасі: знову хитрощі та брехня

Загрузка...
До них вдаються ті, кому не вистачає прямої сили змінити хід подій

Заголовок у ранковій новині був, прямо скажемо, багатообіцяючий: «Путін вважає розміщення миротворців ООН на Донбасі цілком доцільним». Це він сказав на прес-конференції за підсумками зустрічі країн об’єднання БРІКС. Та невже!? Невже «щось у лісі здохло» і «крига скресла»!? Росія, яка раніше рішуче заперечувала таку місію ООН, раптом змінила позицію. Мабуть, таки добре допікають міжнародні санкції і відкрито ворогувати зі США страх бере? Тож хоч-не-хоч доводиться Кремлю поступатися. Ми таки дочекалися?

Усі ці надії, що миттєво виникли, так само миттєво щезають, щойно вчитаємося в слова Путіна.

По-перше, президент РФ одразу застеріг, що має на увазі не стільки миротворців, скільки «тих людей, які забезпечують місію ОБСЄ». По-друге, ці миротворці можуть знаходитися лише на лінії розмежування і «ні на жодних інших територіях». Тобто, до російсько-український кордону нікого не пустимо. По-третє, миротворці мають бути введені після прямих переговорів з Донецьком і Луганськом.

Очевидно, що про жодні поступки з боку Росії говорити не доводиться. Умови Росії залишаються незмінними: ДНР/ЛНР – не терористичні організації, а законні утворення народу Донбасу, які українська держава мусить визнати (легітимізувати) – хоч особливим статусом у Конституції, хоч укладенням прямих договорів з ними. А отже, про жодну агресію іншої країни (тобто, Росії) не може бути мови і санкції проти неї треба негайно скасовувати. Ось за прийняття цих умов Росія обіцяє більше не стріляти на Донбасі, гарантом чого й буде місія миротворців ООН у місцях, де ця стрілянина можлива. А якщо умови не приймаються, тоді стрілятимуть ще більше.

Це Путін пообіцяв у непрямій формі, коли заговорив про можливість надання Україні американської летальної зброї. Мовляв, якщо американці дадуть Україні зброю, тоді самопроголошені республіки, «можливо, спрямують зброю, яка у них є, в інші зони конфлікту». Іншими словами, стрілянина не тільки не припиниться, а й розшириться на нові регіони України, бо «зоною конфлікту» і Путін, і вся російська пропаганда вперто називають весь південний схід України.

Отже, Росія не тільки не поступається, вона знову погрожує Україні і світу війною.

Міністерство закордонних справ України вже відповіло на «ініціативу» російського президента. Відповідь достатньо жорстка, у ній добре викладена суть згаданої «ініціативи», і пояснено, чому вона абсолютно неприйнятна для України.

Підсумуємо. Невідомо, скільки ще часу мине, поки Росія під тиском внутрішніх соціальних, економічних, політичних негараздів (породжених у тому числі міжнародними санкціями) змушена буде реально поступатися у своїй політиці щодо України, але сьогодні такий час ще не настав. Росія продовжує висувати хай приховані за формою, але відверті за суттю ультиматуми і Україні, і тим, хто її підтримує у світі. І основний аргумент цих ультиматумів залишається незмінним – погроза війною. Якщо й можемо ми вбачати якийсь позитив у «ініціативі» Путіна щодо миротворців, то це те, що Росія все-таки змушена хитрувати, змушена пробувати словесними пропагандистськими викрутасами на кшталт «доцільність миротворців» обдурити світ, бо події розвиваються не так, як їй хочеться, і підсумком цього розвитку невідворотно стане поразка Росії. До хитрощів та брехні у таких випадках вдається той, кому не вистачає прямої сили змінити хід подій – не лише економічної, а й військової теж. А це означає, що для перемоги над ним достатньо вчасно розпізнавати його хитрощі та брехню і твердо триматися обраної лінії на принципову відсіч агресії. Все інше зробить час.

Юрій Сандул


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO