Фото з розряду найдорожчих.

Фото з розряду найдорожчих.

Загрузка...

Моя прабаба Марія Нагиба тримає на руках мою майбутню бабусю Надію, мамину маму. Місце – село Козацьке на Черкащині. Час – 1920 рік. Бабусі тут 1 рочок. Її вже немає, а тут – є… Дивлюсь на цю дівчинку і думаю, що вона тут менша від моєї Софійки…

 

Прабабуся тут у чорній сукні, бо в 23 роки овдовіла. Тобто за рік перед тим, як було зроблено цю світлину… Була 1896 року народження. За цей безцінний дарунок дякую своєму триюрідному братові Vladyslav Kasyanov, який розшукав цю світлину у маминому рідному селі (маленький хлопчик на фото – його дідусь Микола). …Дивлюсь я на цю світлину – надивитися не можу.

І думаю не тільки про свій рід, а про ту Українську Атлантиду, яка була до приходу совітів… Які ж вони всі справжні – без пози, без пафосу… Жили собі, хліб робили, дітей родили, сади плекали, пісень співали…

 

А потім прийшли ті зайди північні і заповзялись “строіть новий мір”… І дотепер вспокоїтися не можуть. Поперек горла їм наші пісні й вишиванки. Ненавиджу. Знаю, що негарно, і знаю, що не можна. А таки ненавиджу. Бо люблю.

 

Богдан Тихолоз

 

 

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Ризикуй знати набагато більше.

 

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Украіну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO  https://www.facebook.com/politinfo.com.ua Підтримай Украіну! Тисни лайк та поширюй!