Енергетикою України керуватиме 24-річний хлопчак

Енергетикою України керуватиме 24-річний хлопчак

Загрузка...

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк раніше працював менеджером кондитерської корпорації Roshen.

Відповідна інформація вказана на його сторінці в соціальній мережі Linkedin, повідомляють Українські новини. Судячи з біографії новопризначеного 24-річного чиновника, він ніколи не мав відношення до сфери енергетики. Його останнім місцем роботи вказана Російська Федерація, місто Москва, посада – національний менеджер Кондитерської корпорації Roshen.

Напрямками своєї діяльності Вовк назвав “відносини з провідними роздрібними мережами, маркетинг і мерчандайзингова підтримка провідних роздрібних мереж, аналіз динаміки продажів, підтримка департаменту маркетингу при формуванні цін на продукцію”. У корпорації Roshen 24-річний Вовк працював з березня 2013-року. До цього часу нинішній керівник державного регулятора української енергетики з 2009 року трудився помічником віце-президента з корпоративних фінансів компанії “Інвестиційний капітал Україна”. Ця компанія належить нинішній голові НБУ Валерії Гонтаревій (у ній також раніше працював нинішній міністр енергетики та колишній голова НКРЕКУ Володимир Демчишин).

Профільної енергетичної освіти у нинішнього в.о. голови НКРЕКУ немає – серед своїх професійних навичок він вказав лише “корпоративні фінанси, бізнес-стратегії, фінансове моделювання, фінансовий аналіз, агробізнес, роздрібну торгівлю”. Як повідомили в НКРЕКУ, з моменту призначення нового в.о. глави, комісія провела три засідання, Дмитро Вовк був присутній тільки на одному, при цьому не вів засідання. Наступне засідання НКРЕКУ відбудеться у четвер, 15 січня. Як відомо, новий тимчасово виконуючий обов’язки Голови НКРЕКУ Дмитро Вовк був призначений на цю посаду 30 грудня 2014 року указом президента № 969/2014.

Експерти відзначали, що вперше в історії України на посаду в.о. керівника держрегулятора ринку енергетики призначена не просто людина, яка жодного дня не працювала у галузі, а й до того ж не є членом Нацкомісії. Згідно з пропозиціями Енергетичного співтовариства, голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, повинні обиратися на основі публічного конкурсу.

Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/01/15/123901-rulovym-energetyky-ukrayiny-poroshenko-pryznachyv-24-richnogo-cukerkovogo