Скандал з раціями для військовослужбовців.

Скандал з раціями для військовослужбовців.

Загрузка...

Як у #ЗСУ хочуть вкрасти 100 мільйонів доларів на засобах зв’язку для армії – підірвати її боєздатність і поставити під загрозу життя наших бійців.

Я із здивуванням прочитав історії-блокбастери про шпигунство, “слід Кремля” і зрив секретних випробувань. Нічим іншим крім того, що у Пашинського, Рапко та Бессараба зривається корупційна оборудка, це назвати неможна.Тепер про факти цієї корупційної справи, яку зараз вивчаю в межах наданих мені законом повноважень як народному депутату – голові підкомітету запобіганню протидії корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування в Антикорупційному комітеті #ВРУ.Україна збирається закупити засоби зв’язку для наших бійців на 350 мільйонів доларів. Проте спритні ділки з Міноборони, військзв’язку та корупціонери з парламенту знайшли спосіб, як заробити на цьому близько 100 мільйонів доларів. Ціною життя та здоров’я наших бійців.

Міноборони мало можливість придбати один із найкращих сучасних зразків обладнання для зв’язку ізраїльської фірми Elbit Systems, вироби якої стоять на озброєнні у 10 країн NATO , у тому числі Великобританії та Німеччини. Але міністерство спільно з командуванням Військ зв’язку ЗСУ приймають рішення купити значно гірше обладнання у турецької компанії за АНАЛОГІЧНОЮ ЦІНОЮ.За оцінками фахівців турецьке обладнання коштує на 30-40 % дешевше, ніж куплено! І що дуже небезпечно – воно може бути нестійким до російських засобів радіо-електронного придушення (РЕП). Це означає, що агресор МОЖЕ ВИВЕСТИ З ЛАДУ ВСЕ ОБЛАДНАННЯ ПІД ЧАС БОЮ, залишивши наших бійців без зв’язку!Не було проведено необхідних випробувань щодо вразливості турецького обладнання до засобів РЕП країни-агресора. Але Міноборони вже придбало Турецьке обладнання, сплативши з бюджету близько 1,5 млн. доларів. І має намір заплатити турецькій компанії ще 350 млн. дол.У п’ятницю, під час години запитань до Уряду, я поставив питання Гройсману: чи він знає про корупційну аферу при закупівлі засобів військового зв’язку для ЗСУ через турецьку фірму Aselsan.

Volodymyr Groysman відповів, що він виступає за те, щоб провести справжні порівняльні випробування між обладнанням ізраїльської та турецької компанії.Цей корупційний скандал набрав вже таких обертів, що прем’єр-міністр Ізраїлю мав з цього приводу розмову із президентом України і з прем’єр-міністром України. Тому зараз і президент і прем’єр вимагають проведення таких випробувань та дали відповідні доручення міністру оборони.Але корупціонери не здаються, і вирішили пошити в дурні всіх: і тих депутатів, які обурились таким нахабством і президента України і прем’єр-міністрів України та Ізраїлю.Міністерство оборони прийняло Наказ N185 від 24.05.17 про проведення порівняльних випробувань, сформувало комісію та затвердило методику порівняльних випробувань.

Але як ви думаєте, хто керує комісією? Звичайно, що ті особи, які зацікавлені протягнути турецьку компанію!

КерівникГенерал Сергій Бессараб, заступник начальника Генерального штабу,
Заступник керівника комісії генерал Володимир Рапко, начальник військзв’язку.

Не дивлячись на пропозицію Elbit Systems проводити випробування відповідно до стандартів #НАТО, турецька компанія в унісон з Міноборони України виступили проти і затвердили зручну для себе методику.У Мінооборони зараз ціль випробування єдина – «відмазати» своїх генералів від криміналу, пов’язаного з придбанням гіршого турецького обладнаня за цінами ізраїльських новітніх зразків.Тому, згідно з цією «методикою» порівнюється придбане міноборони в 2015 році ізраїльське обладнання попереднього покоління (відмінне від того, по якому робилася пропозиція) з придбаним турецьким обладнанням в кінці 2016 року останнього покоління. Міноборони не порівнює наявне нове обладнання обох компаній, яке зараз існує на ринку і яке можна придбати, адже у генералів інша ціль – не визначити реальні технічні параметри та якість роботиобладнання яке можна купити зараз (чи можна було купити в кінці 2016 року) а формально «прикрити собі зад».

Вони думають, що такими бюрократичними іграми в технічно складних питаннях зможуть всіх обманути.

У 2016 році Міноборони вже закупало сучасне турецьке обладнання за 1,5 млн. дол. І тепер чиновники не хочуть щоб із ним порівнювалося аналогічне ізраїльське, по якому ізраїльтяни давали МО пропозицію. В Міноборони заявляють, що треба порівнювати з ізраїльським ще новіші турецькі засоби зв’язку.Але нюанс в тому, що цих ще новіших турецьких засобів зв’язку немає в наявності (і можливо турецька компанія надасть його тільки через 2 місяці).А як можна порівнювати наявне ізраїльське обладнання з уявним турецьким? І який порівняльний протокол можна скласти, співставляючи існуюче з неіснуючим?! Тому ці порівняння – чиста афера, що маніпулює предметами порівняння заради того, щоб в фіналі вийти на «правильні» результати.Тому порівняльні випробування треба здійснювати усіх наявних засобів зв’язку (які пропонують Ізраїльтяни та Турки) які можна зараз придбати – одночасно, в тому числі тих які міноборони вже придбали. Тому що при випробуванні і порівнянні мають велике значення багато параметрів: погода, відстань, місцевість, сила протидії обладнанням РЕП і т.д., саме тому це треба робити одночасно.

Читайте також: ИСПОВЕДЬ СНАЙПЕРА


Учора я відвідав військову частину, де відбувалися випробування засобів зв’язку і особисто переконався в тому, що керівництво комісії робить все, аби в будь-який спосіб протягнути Турецьку компанію. На випробуваннях було близько 6-7 представників кожної з компаній і в декілька разів більше членів комісії.Всі особи, які брали участь у випробуваннях на конрольно-пропускному пункті військової частини проходили стандартну процедуру: перевірку паспортів, встановлення особи, перевірка особи по списку міністерства оборони осіб які беруть участь у випробуваннях, видача відповідного пропуску. В тому числі таку процедуру проходив один з представників Ізраїльської компанії Elbit Systems, навколо якого підняв істерику однин з слуг “бенефіціарів цієї корупційної афери” – Іван Вінник.

Під час випробувань на певній робочій відстані турецьке обладнання взагалі перестало працювати. У мене на очах нова турецька станція, яка була придбана Міністерством оборони в кінці 2016 року, протягом півдня так і не запрацювала. Це військова техніка, яка мала б проходити сотні тестів і перевірок на відмовостійкість. Це техніка, від якої ЗАЛЕЖИТЬ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИХ БІЙЦІВ!
Уявляю, якби це відбувалось під час військових дій. Але два генерали казали туркам: «Нічого старшного, давайте шукайте інше, ми зачекаємо». Цікаво, чи це вони зафіксують в протоколі випробувань?

І наостанок найцікавіше, звідки ж узялася ця турецька компанія?

І тут «несподівано» виринає син Сергія Пашинського – голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони. Про це мені сказав особисто генерал Рапко.

27 річний Антон Пашинський є директором департаменту спеціалізованого державного підприємства яке займається торгівлею зброєю. Саме він «просуває» інтереси турецької компанії.

І не дивно що секретар цього комітету Іван Вінник, депутат Блок Петра Порошенка, одразу після мого відвідання цих випробувань, виступив на захист турецької компанії і їхньої «спецоперації».

Впевнений, що для #НАБУ тут багато роботи, у тому числі стосовно тих осіб, які покривають намагання чиновників привласнити близько 100 мільйонів доларів на відкатах від турецької компанії.

Юрій Дерев’янко


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO