«Уряд імітує позитивну динаміку змін в країні», – народний депутат від...

«Уряд імітує позитивну динаміку змін в країні», – народний депутат від “ВОЛІ-РУХУ НОВИХ СИЛ” Юрій Дерев’янко

Загрузка...

Кабмін стверджує, що держава рухається в правильному напрямку, розвивається і є позитивна динаміка в економіці.

Однак ці зміни відчутні тільки для клептократів, котрі живуть завдяки хабарям. Прості ж українці змушені існувати на межі із бідністю.Про це в ефірі одного із регіональних телеканалів повідомив народний депутат від “ВОЛІ-РУХУ НОВИХ СИЛ” Юрій Дерев’янко.Депутат відзначив, що уряд розповість про результати своєї роботи в середині цього місяця. На сьогоднішній день комітети аналізують документи, що надав Кабінет Міністрів України.«Відповідно до інформації в цих паперах, Уряд вважає, що держава живе дуже добре, що ми маємо позитивні звершення і результати. Таке враження, що у вас дійсно все гаразд.Але хай хоч один міністр приїде до нас в Надвірну у день прийому. Хай послухає мешканців міста і побачить, що тут(і по всій Україні) діється насправді. Картина дуже відрізнятиметься від тієї, яку демонструють представники уряду», – говорить парламентар.

Читайте також: Лесной блицкриг Тараса Кутового

Юрій Дерев’янко сказав, що він погоджується з Кабміном у питаннях щодо оборони і боротьби з окупантами на Сході країни. Але він має іншу позицію, коли мова йде про реформу правоохоронної сфери та ліквідацію корупції.«Кабмін переконаний, що має успіхи в боротьбі з корупцією. Але, на мою думку, робота виконавчого органу є вкрай недолугою. Вони вважають, що е-декларування є їхньою заслугою. Однак я скажу, що вони робили все, аби його зірвати. І цьому є свідки – представники медіа,котрі були на нарадах НАЗК і бачили як з цим всім затягували», – розповідає народний депутат.За його словами, НАЗК дискредитує саму мету та ідею боротьби з корупційними механізмами і запровадження всерівневої люстрації. І в цьому йому сприяє уряд.«Аби перевірити сотню тисяч е-декларацій, необхідно мати до всіх реєстрів автоматичний доступ. Кабмін надає доступ тільки до дев’яти. А всього реєстрів – 22. Мін’юст і Держкомзем мали б зробити їх доступними, це чітко вказано в законі. Але вони це все по-різному блокують», -говорить волієць.

Читайте також: Замовили розправу чи ганебна заказуха над військовим комісаром Кілії?

Також наша держава, як каже Дерев’янко, зайняла 1 місце за рівнем корумпованості серед країн ЄС. Такі дані надали міжнародні інституції.«Майже 100 мільярдів грн в рік – це гроші, які повертаються кожного року по ПДВ. Але аби їх отримати,інвесторам і бізнесменам треба дати 20-30 відсотків відкатів. А це один мільярд доларів США, які йдуть уряду,главі держави та іншим посадовцям. Ми роками боремося за те, щоб земля за межами міст і сіл належала громадам. Аби не було такого відвертого дерибану земель. Однак влада не хоче це припиняти. Адже десять мільйонів гектарів земельних ділянок по всій країні дають їм надприбуток – щорічно платяться хабарі по триста доларів за 1 га», – відзначив депутат.Люди із «мінімалкою» і мізерною пенсією ледь виживають,оскільки ціни і вартість комунальних послуг зростають.«Українці постійно в стані стресу. А Кабмін каже, що в нас усе гаразд. Позитивною діяльність уряду стане тільки тоді, коли результати роботи відчують звичайні люди, а не клептократи», – підсумував парламентар.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO