Лiдеровi Радикальної партiї доведеться пояснити походження своїх статкiв

Лiдеровi Радикальної партiї доведеться пояснити походження своїх статкiв

Загрузка...

Спецiалiзована антикорупцiйна прокуратура зареєструвала кримiнальне провадження стосовно лiдера Радикальної партiї Олега Ляшка за статтею — незаконне збагачення.

Про це повiдомив директор Нацiонального антикорупцiйного бюро Артем Ситник. Тож НАБУ аналiзує майновий стан пана Ляшка та перевiряє його причетнiсть до схем iз заволодiння бюджетними коштами, пише газета “Експрес”.  Докладнiше про справу Ляшка говоримо з Вiталiєм Шабунiним, головою правлiння Центру протидiї корупцiї. — Справу стосовно Олега Ляшка зареєструвала Спецiалiзована антикорупцiйна прокуратура й передала її розслiдувати Нацiональному антикорупцiйному бюро, — розповiдає Вiталiй Шабунiн. — Однак Олеговi Ляшку НАБУ ще не оголосило пiдозру, це може статися тодi, коли слiдчi зберуть належнi докази стосовно його незаконного збагачення.

Що саме закидають слiдчi Олеговi Ляшку?

САП розпочала провадження за незаконне збагачення Олега Ляшка. Згiдно з декларацiєю лiдера Радикальної партiї, вiн отримав у власнiсть майно на суму, що бiльш нiж у 500 разiв перевищує розмiр прожиткового мiнiмуму i значно перевищує офiцiйний дохiд його сiм’ї, тобто на суму, що перевищує 1000 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян. У сiчнi цього року вiн внiс до своєї е-декларацiї повiдомлення про iстотнi змiни в майновому станi. Ляшко став власником будинку в селищi Козин, що в Обухiвському районi Київської областi, загальною площею 549 квадратних метри. Заплатив вiн за нього 11 мiльйонiв 188 тисяч гривень. Також депутат купив двi земельнi дiлянки площею 4500 та 1400 квадратних метри, загальною вартiстю 3,812 млн. гривень, у тому ж таки Обухiвському районi. Тобто Ляшко цьогорiч став щасливим власником нерухомостi в Козинi на загальну суму майже 15 мiльйонiв гривень. Це при тому, що доходи Олега Ляшка та його дружини не вiдповiдають вартостi придбаної нерухомостi. Тож САП розпочала провадження й передала його для розслiдування в НАБУ. 

А хто продав Ляшковi будинок та землю? 

Як свiдчить декларацiя нардепа, продавцем є громадянин України Артем Савицький.

У 2014 роцi вiн був кандидатом у нардепи в партiйному списку Радикальної партiї. Артем Савицький є сином Валентина Савицького — екс-керiвника Державного земельного кадастру та колишнього народного депутата. До речi, Олег Ляшко цей будинок у Ставицього орендував iз 2015 року. — Як свiдчить сайт НАЗК, Олег Ляшко з часу запровадження е-декларацiй доволi часто повiдомляє про iстотнi змiни у своєму майновому станi. Чому? — Вiн змушений це робити. Будь-який декларант, що полiпшує свiй майновий стан на бiльш нiж 80 тисяч гривень, зобов’язаний впродовж десяти днiв проiнформувати про це. Це робиться шляхом внесення змiн на сайтi НАЗК. Що стосується Олега Ляшка, то вiн повiдомляв про отримання прибутку вiд надання в оренду майна, а також отримання процентiв iз депозитiв у банку. Але коштiв, котрi вiн одержав вiд надання нерухомостi в оренду та з депозитiв, мало, щоб придбати нерухомостi на мiльйони. Та це мають довести слiдчi НАБУ й передати справу до суду. —

Коли справа може потрапити до суду?

Провадження розпочато за результатами розслiдування журналiстiв. Про це заявив керiвник САП Назар Холодницький. Наразi ж пiдстав для висунення пiдозри Олеговi Ляшку немає. Також не зiбранi базовi докази. Коли пiдозра Ляшковi буде висунута, вiн матиме час на ознайомлення зi справою. Тож не вiдомо, коли справа потрапить до суду.

Богдан КУФРИК


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO