Офшор Павла Овчаренка намагається визнати себе потерпілим у справі рейдерства активів «Агрейну»

Офшор Павла Овчаренка намагається визнати себе потерпілим у справі рейдерства активів «Агрейну»

Загрузка...

Один з офшорів партнера Коломойського – Павла Овчаренко намагається через суд визнати себе потерпілою сторону у кримінальному провадженні щодо рейдерства активів агрохолдиигнгу «Агрейн». Про це сказано в рішенні Печерського суду.  

Так, адвокат компанії «Агрейн Холдінг Лімітед»  (зареєстрована в Лімасолі на Кіпрі) звернулася до суду  з клопотанням, в якому просила скасувати постанову прокурора, який відмовився визнати офшор потерпілою  стороною в кримінальному проваджені.

Суд у клопотанні відмовив та повернув його адвокату.

Як відомо, прокуратура Києва розслідує справу в рамках якої слідчі встановили, що Павло Овчаренко у рейдерський спосіб захопив активи українського агрохолдингу «Агрейн» та вивів у подальшому їх на свої офшорні компанії. Один з таких офшорів – як раз «Агрейн Холдінг Лімітед»

Директором цього кіпрського офшору рахується Євген Прокопенко, який також проходить у статусі підозрюваного по справі рейдерства. До нього наприкінці минулого року суд застосував заставу та наклав арешти на все його майно.

Кіпрська «Агрейн Холдінг Лімітед»  при цьому бала засновницею управлінської компанії агрохолдингу — ТОВ «Агрейн Менеджмент». Щодо директора цього ТОВ – суд також застосував заставу і арештував його статки. Мова про Павла Маміна (підлеглого Овчаренко), в якого під час обшуків знайшли більш 250 тис. доларів готівки.

Сам же Овчаренко переховується у Франції. Його нещодавно було оголошено у розшук за поданням СБУ.І весь цей букет криміналітету та шахраїв зараз пробує прикинутися «потерпілими» у справі, де самі ж рейдерили неналежне їм майно та грабували гроші.

До цього всього варто лише додати один маленький штрих: Асоціація платників податків в ЄС   оприлюднила у себе на сторінці звернення, в якому повідомила правоохоронні органи про те,що Овчаренко наразі відмиває кошти в ЄС та перекидає їх на Панамські рахунки. При цьому він не платить жодних податків, ані Франції, де ховається, ані Естонії, де має фірми.

Руслан Якушев


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO