НА МУРАХ МИХАЙЛІВСЬКОГО СОБОРУ З’ЯВИЛАСЯ СТІНА ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ НА ДОНБАСІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

НА МУРАХ МИХАЙЛІВСЬКОГО СОБОРУ З’ЯВИЛАСЯ СТІНА ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ НА ДОНБАСІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Загрузка...

На стіні – фотографії та відомості про майже три тисячі військових, які не повернувся з Донбасу Стіна пам’яті загиблих захисників України з’явилася на мурах Михайлівського собору.

Про таке повідомляє “5 канал”.На ній – фотографії та відомості про військових, які не повернулися з Донбасу.Пам’ятне місце освятив намісник собору. Згадати героїв зібралися їхні рідні та близькі, а також прості віряни. Хвилиною мовчання вони вшанували пам’ять загиблих та заспівали гімн.Тамара Аболмасова очей не зводить від світлини сина – Андрія.

У 44 роки він загинув поблизу селища Хрящувате, що на Луганщині. 17 серпня 2014-го під час ворожого обстрілу з Градів він зазнав осколкового поранення. Тамара Аболмасова, мати загиблого Андрія Аболмасова, каже: “Він ціною свого життя спас життя чотирьох хлопців. Він їх схопив, Бог дав йому таку силу, чотирьох розкидав. А сам уже не зміг”.Світлина Андрія Абалмасова – одна з майже трьох тисяч, які містить стіна пам’яті загиблих захисників України. Розмістили її на мурах Михайлівського золотоверхого собору.

Металева конструкція замінила пластикову, яка від часу вже пошкодилася. До того ж кількість прізвищ збільшилася в рази. Стіна пам’яті містить прізвища захисників, які загинули в період з березня 2014-го до лютого 2016-го. Працівники Національного військово-історичного музею мають відомості ще про півтисячі загиблих бійців. Інформацію про них оновлюють.

Тож невдовзі кількість портретів на стіні збільшиться .Нагадаємо, загалом же упродовж трьох років проведення антитерористичної операції на Сході загинуло близько двох з половиною тисяч військовослужбовців. Інформацію про загиблих оновлюють, тож невдовзі на стіні ще з”являться портрети інших бійців.

 

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO