Як коронавірус впливає на онкологічних хворих?

Як коронавірус впливає на онкологічних хворих?

Загрузка...

Хвороба під назвою Covid-19, яка поширилася по всій земній кулі і оголошена пандемією, представляє серйозний ризик для тих, хто страждає на хронічні захворювання. Отже, як впливає коронавірус на онкологічних хворих? Як вони можуть захиститися від коронавірусу?

Онкохворі повинні остерігатися Covid-19!

Вперше коронавірусна інфекція, викликана SARS-CoV-2 (Covid-19), яка є різновидом сімейства коронавірусів, була виявлена ​​в Китаї в грудні 2019 року, і звідти вона поширилася по всій земній кулі до масштабів пандемії (інфекції, яка охоплює велику площу більш ніж однієї країни або континенту). Covid-19 швидко охопила території багатьох країн по всьому світу і спровокувала ризик для онкологічних хворих.

Профессор Азиз Язар (Aziz Yazar), Доктор медичнихх наук

Хто перебуває в групі ризику захворювання Covid-19?

Вплив коронавірусу на людей з хронічними захворюваннями є більш серйозним (серцева недостатність, ниркова недостатність, ХНЗЛ, гіпертонія, цукровий діабет та ін.). До цієї групи слід додати онкологічних хворих і тих, хто перебуває в процесі лікування раку. Онкологія збільшує ймовірність госпіталізації при інфікуванні коронавірусом. Також підвищується ризик смертності.

Які симптоми коронавірусу у онкологічних хворих?

Основними ознаками Covid-19 є лихоманка, сильна втома, кашель і задишка. Подібні симптоми при коронавірусній інфекції також спостерігаються і у хворих на рак.

Який типовий перебіг Covid-19 у онкохворих?

Більшість людей одужують від Covid-19 без необхідності госпіталізації, з симптомами легкої або помірної важкості. Однак в разі онкозахворювання, або в процесі лікування раку, ризик задишки та погіршення функціонування органів зростає. Це веде за собою необхідність госпіталізації, тому що імунна система у таких хворих ослаблена. Тому підвищується і ризик смертності.

Якщо лікування раку позаду

Досить імовірно, що імунна система пацієнтів, які закінчили лікування раку рік тому або більше, повернулася в норму. Отже, є шанс, що ризик розвитку коронавірусу у них буде приблизно таким, як і у тих, хто не хворий на рак.

Чи впливає коронавірус на лікування раку?

У разі захворювання Covid-19 необхідно призупинити лікування раку до тих пір, поки симптоми не зникнуть. Пауза в лікуванні може привести до розвитку тих видів раку, які швидко прогресують.

Як онкохворі можуть захиститися від коронавірусу?

Вакцина проти цього вірусу ще не розроблена. На даний момент немає жодного відомого методу лікування, який був би ефективний. Також для онкологічних хворих не існує ніяких додаткових заходів крім тих, які є загальноприйнятими для всіх груп населення. Ці запобіжні заходи містять у собі:

  • Уникати людних місць.
  • Не торкатися рота, очей, носа за межами будинку.
  • Часто мити руки з милом.
  • Обробляти руки спиртовмісними дезінфікуючими засобами в тих випадках, коли немає можливості вимити руки з милом.
  • Очищати дезінфікуючими засобами поверхні, з якими ви часто контактуєте.

При підозрі на Covid-19…

При інфікуванні Covid-19 необхідно перебувати на карантині, щоб уникнути зараження інших. Потрібно споживати багато рідини і відпочивати. Також необхідно носити маску і очищати поверхні, до яких торкаються хворі. У разі погіршення самопочуття може знадобитися госпіталізація і підтримуюча терапія.

Представництво ACIBADEM розташоване за адресою: Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 14, офіс 1.
Телефон: +380939554840


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO