Укрпошта вимагає розібратись із захопленням відділення у Львівській області

Укрпошта вимагає розібратись із захопленням відділення у Львівській області

Загрузка...

10 березня 2015 року до приміщення, що знаходиться на балансі Львівського філіалу Укрпошти, за адресою Львівська обл., м. Моршин, вул. І.Франка, 48, в якому розміщується відділення поштового зв’язку «Моршин», зайшли невідомі особи, які представилися ПП «ФЛАМЕНКО» і новими власниками приміщень на 2-му та 3-му поверхах будівлі, та заблокували доступ працівників відділення до їхніх робочих місць.

Укрпошта є державним підприємством поштового зв’язку України, на яке державою покладено виконання функцій національного оператора поштового зв’язку.

Основною місією, яку виконує Укрпошта, є надання споживачам високоякісних поштових, фінансових та інших загальнодоступних послуг. Головними цінностями національного оператора поштового зв’язку є відповідальне ставлення до кожного клієнта, забезпечення високої якості послуг, гарантія надійності та оперативності. Укрпошта виконує важливу соціальну функцію держави, здійснюючи виплату та доставку пенсій, грошової допомоги малозабезпеченим громадянам, інших соціальних виплат тощо.

Мережа Укрпошти налічує близько 12 тис. поштових відділень по всій Україні, навіть у найвіддаленіших куточках нашої держави. Завдяки такій розгалуженій мережі, яка включає також і пересувні відділення, послуги, які пропонує Укрпошта, є доступними для кожного мешканця нашої держави.

Укрпошту віднесено до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Усе майно підприємства, до складу якого входять 31 філіал по Україні, є державною власністю, закріпленою за Укрпоштою на праві господарського відання. Відповідно до чинного законодавства України усі дії стосовно майна Укрпошти здійснюються лише за погодженням з Уповноваженим органом управління підприємства – Міністерством інфраструктури України.

Саме тому державне підприємство «Укрпошта» є вкрай стурбованим ситуацією, яка виникла з відділенням зв’язку у Львівській області. Жодних фінансово-господарських відносин між Укрпоштою та ПП «ФЛАМЕНКО» щодо оренди чи відчуження у будь який спосіб майна не відбувалося.

З метою з’ясування причин захоплення одного з приміщень підприємства Львівська дирекція Укрпошти звернулась із заявою до Моршинського МВМ Стрійського МВ ГУ МВСУ у Львівській області.

Вимагаючи справедливого з’ясування всіх обставин зазначеного інциденту та з метою недопущення незаконного заволодіння державним майном і зриву виконання функцій, покладених на національного оператора поштового зв’язку, Укрпошта звернулась із заявою до Генеральної прокуратури України щодо вжиття відповідних заходів прокурорського реагування.

Національний оператор поштового зв’язку Укрпошта щиро сподівається на швидке та об’єктивне вирішення цього питання задля подальшого виконання на належному рівні функцій із забезпечення населення якісними та доступними послугами поштового зв’язку.