Про відкриття в Одеському порту виставки «Блокпост пам’яті»

Про відкриття в Одеському порту виставки «Блокпост пам’яті»

Загрузка...

Три дні – з 2 по 4 квітня включно – у великому холі морського вокзалу Одеси працюватимуть пересувна виставка-музей «Блокпост памяті», присвячена захисникам України, полеглим у війні з російським агресором, і художня виставка «Повернення додому» – на підтримку українських моряків, які були захоплені в полон підчас Керченського походу у листопаді 2018 року і дотепер утримуються у московському СІЗО. Даний проект здійснюється за підтримки командування Збройних Сил України (ЗСУ).

Основу експозиції «Блокпоста памяті» складають особисті речі загиблих бійців ЗСУ, добровольчих батальйонів, Національної гвардії України, підрозділів МВС та СБУ. Частину цих речей привезли з місць подій волонтери гуманітарної місії ЗСУ «Евакуація 200», частину музею передали родини полеглих військовослужбовців. Вітринами для експонатів слугують патронні та снарядні ящики. Виставка оформлена світлинами Павла Нетьосова, волонтера проекту “Евакуація 200”. Експозиція також оснащена відеогідом, який розповідає про роботу волонтерів з пошуку, впізнання і повернення додому тіл українських військових, загиблих на Донбасі. Крім цього, відвідувачі можуть ознайомитися з «Книгою пам’яті полеглих за Україну», в якій зібрані біографії і фотографії 3815 воїнів, загиблих у період з березня 2014 р. по кінець січня 2018 р.

В церемонії відкриття виставок, яка відбулась сьогодні вранці, взяли участь Командуючий Військово-морських сил ЗСУ адмірал Ігор Воронченко, начальник адміністрації Одеського порту Ігор Ткачук, представники обласної держадміністрації, командири двох фрегатів Середземноморської ескадри НАТО – FHH333 Toronto і F81 Santa Maria, які з учора знаходяться в Одеському порту, а також начальник відділу пошукової роботи управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ підполковник Владислав Кравченко, військовий капелан, представники відділів і служб порту, громадських організацій патріотичного спрямування, вихованці військових ліцеїв Одеси, журналісти.

І.Ткачук у своєму виступі подякував організаторам проекту за те, що місцем проведення виставки було обрано саме морський вокзал.

– Я щиро вдячний військовослужбовцям Збройних Сил, Військово-Морських Сил за те, що ви захищаєте наш спокій, охороняєте наші кордони і нас, цивільних людей, які кожного дня ходять на роботу і не відчувають тієї смертельної небезпеки, страху і болю, які є на передовій, – сказав І.Ткачук – Наше завдання – підтримувати кожного з вас і пам’ятати тих, хто віддав саме дороге, що є в людини – життя за те, щоб мирно спали наші діти. Ми повинні пам’ятати про тих, хто в полоні, хто повернувся з фронту пораненим (їх життя також змінилося назавжди). Завіряю усіх присутніх, що Одеський порт, а це колектив у багато тисяч спеціалістів, буде робити все можливе для підтримки Збройних сил України і Військово-морських сил, щоб військові могли робити свою справу…

Пересувна виставка-музей «Блокпост пам’яті» веде свою історію з квітня 2016 року, коли вона вперше відкрилась у Київському Технічному Ліцеї. За три роки експозиція виставлялась у всіх регіонах України, а також у польській столиці Варшаві. За задумом авторів проекту подібні мобільні виставки мають відкриватися повсюди, де діють об’єднання батьків і родичів загиблих та ветеранські організації бойових побратимів. Їх головна мета – виховання молодого покоління патріотично вмотивованих громадян, відповідальних за долю своєї країни.

На данном изображении может находиться: 5 человек, люди стоят

На данном изображении может находиться: 3 человека, люди стоят

На данном изображении может находиться: 6 человек, люди стоят

На данном изображении может находиться: 3 человека, люди стоят и костюм

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, баскетбольная площадка и на улице

На данном изображении может находиться: облако

На данном изображении может находиться: 3 человека, люди стоят

На данном изображении может находиться: один или несколько человек

Прес-служба адміністрації Одеського порту


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO