Андрій Немировський: В ЗМІ піднявся «кіпіш» з приводу того, що депутати Верховної...

Андрій Немировський: В ЗМІ піднявся «кіпіш» з приводу того, що депутати Верховної Ради «провалили» два «зоозахисних» законопроекти

Загрузка...

Вчора у соцмережах та ЗМІ піднявся «кіпіш» з приводу того, що, ніби-то депутати Верховної Ради «провалили» два «зоозахисних» законопроекти — 6598 та 7267. Особливо смішать думки організацій які просто роблять собі піар…!

Таке питання: а хтось читав ці законопроекти, чи лише їхні назви?! Та буклетики, прислухався до розпіарених промов «авантюристів», та тих, хто повівся в них…

Бо якби читали, то зрозуміли б, що це той випадок, що краще ніяк не робити, ніж робити ТАК.

Обидва законопроекти – не лише мають формальний характер, але й наносять серйозного удару боротьбі зоозахисників проти жорстокого поводження з тваринами.

Наприклад, ми не перший рік боремося за заборону використання тварин у цирках. У 44 країнах світу це заборонено, у 53 країнах заборонені дельфінарії!

Що ж нам пропонують нові законопроекти, які ніби-то провалили «такі-сякі депутати»? Лише обмеження видів тортур та катування. Жодної відповідальності, жодного контролю за дресируванням!

Йдемо далі: відповідно до нових законопроектів не запроваджується заборона на масову евтаназію. Зате додатково запропоновано відловлювати не тільки собак, а і котів, і про те, якою буде подальша доля цих тварин – ні слова!

Ще одне «нововведення»: не передбачено створення притулків для тварин. Не вводиться заборона на притравочні випробувальні станції.

Про плутанину з відповідальними органами щодо повноважень складання протоколів про правопорушення та з визначеннями і термінами, про непрофесійні формулювання – вже і не пишу, це і так очевидно тому, хто читав законопроекти. А це дозволить «крутити законом, як дишлом», і уникати відповідальності шкуродерам та садистам.

Виникає питання: чи потрібні нам такі Закони, які навіть не просто не принесуть ніякої користі, а навпаки – нанесуть серйозної шкоди справі захисту тварин, дозволять уникати відповідальності тим, хто жорстоко поводиться з тваринами?

У медиків є такий принцип: «Primum non nocere» (з латинської – «Найперше — не зашкодь!»).

Ці слова – саме про цю ситуацію.

Андрій Немировський


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO