Українські митники затримали одеського активіста на контрабанді цигарок

Українські митники затримали одеського активіста на контрабанді цигарок

Загрузка...

Одеські митники, під час перевірки, серед вантажу туалетного паперу виявили значну кількість ящиків з тютюновими виробами. Рекордну партію контрабанди було затримано в Одеському порту, – про це повідомили у прес-службі ГФСУ.

“Тютюнову продукцію (цигарки Marlboro) було виявлено під час митного контролю контейнеру з вантажем «туалетний папір», який одне із вітчизняних підприємств експортувало до Ізраїлю, – йдеться у повідомленні. – Під час проведення митного огляду вантажу виявилось, що тільки перші чотири ряди 40-футового контейнеру займають коробки з туалетним папером. Далі – видніються лише сигарети. Орієнтовна кількість виявлених тютюнових виробів – від 500 до 600 тисяч пачок сигарет. За попередньою оцінкою, вартість партії вилучених сигарет може сягати 15-17 млн грн.».

За інформацією ІА «УНІАН» на митниці повідомили, що відправником і декларантом виступав ПП “ЛІБРА” з Чернівців, одержувачем – компанія Ramil Basairzade з Ізраїлю. А ось експедитором контрабандного товару є достатньо відома компанія ТОВ “Інтер Транс Лоджистік». 

На сайті Європейської бізнес асоціації повідомляється, що засновником компанії є Віктор Берестенко. Віктор Берестенко очолює місцеву громадську раду при ДФС, неодноразово виступав  з викриттям контрабандних схем на Одеській митниці. Влітку цього року на основі інформації, яку надав «активіст Берестенко», у  німецькому виданні Süddeutsche Zeitung з’явилася інформація, нібито Україна втрачає на контрабанді біля 4,8 млрд. доларів щорічно, а Одеська митниця є однією з найбільш проблемних. В той же час, за інформацією ЗМІ, «активістська діяльність» Берестенка мала за мету лобіювання інтересів власного бізнесу. З 2017 року після зміни керівництва митниці він фактично втратив всі преференції. І шляхом «інформаційного тиску» намагався їх повернути. Це не перший випадок, коли компанію Берестенка. Це не перший випадок, коли компанії Берестенка ловлять на контрабанді. У квітні цього року прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган повідомила про схему сірого імпорту до України автомобілів Porsche з ОАЕ, до якою була причетна компанія «Інтер Транс Лоджистік».


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO