Несподіванки із зарплатами. Чи не забагато їх? Гендиректор «Укрпошти» Смілянський торік отримав...

Несподіванки із зарплатами. Чи не забагато їх? Гендиректор «Укрпошти» Смілянський торік отримав майже 4 млн.грн зарплати

Загрузка...

Згадаймо: наприкінці грудня вся країна із завмерлим серцем спостерігала за звільненням українських заручників з полону терористів. Патріотів показово зустрічало вище керівництво держави. В уряді тоді гучно заявили про рішення виділити звільненим по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. А на початку року вдалося звільнити ще кількох заручників. Загалом по 100 тисяч мали отримати 76 колишніх полонених. Мали, але… Гучні заяви посадовців, як це в них часто буває, виявилися тільки пустослів’ям.

Красиво попіарилися, а як виконати обіцяне – не знають. Бо звідки взяти гроші? Та спитали б у людей, вони знають, в кого є зайві гривні. Зараз всі топ-чиновники оприлюднюють свої декларації. Відірватися не можна – ніби читаєш якийсь дуже цікавий детектив. Президент України за минулий рік задекларував понад 16 мільйонів гривень, а в цьому році у березні отримав черговий мільйон прибутку. Прем’єр збагатився торік на 17,1 мільйона гривень доходів. Та найцікавішою є декларація «сина бідного народу» Ляшка, який задекларував за 2017 рік не лише вили, але і 21 мільйон прибутку – більше, ніж Порошенко і Гройсман. Cекретар РНБО Турчинов заробив 2,6 млн., меру Києва Кличку додалося 5 мільйонів, представник Президента у ВР Луценко збагатилася на 3,9 мільйона, співголова депутатської групи «Відродження» Хомутиннік задекларуваву дохід у розмірі 136,4 мільйона гривень, перший заступник голови фракції БПП Кононенко – 7,5 мільйона, Добкін із Опоблоку – 5,7 мільйона, голова спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький отримав зарплати 2 млн. 100 тисяч 300 гривень. І так далі, і тому подібне. Зауважте: все у мільйонах! Та не спішіть висловлюватися негативно. Бо у деяких посадовців дохід також вражає. Минулорічна зарплата глави Нацбанку Смолія становила 2 мільйони 306 тисяч гривень, у Генпрокурора Луценка – 1 мільйон 302 тисячі. А от гендиректор «Укрпошти» Смілянський торік отримав 3 мільйони 958 тисяч 541 гривню зарплати. Його перший заступник Чернявський — аж 6 517 867 грн., ще один перший заступник Перцовський — 6 096 051 гривню. Спитайте кожен, кому приносять пошту листоноші, яка у них зарплата. Від мізера мізер.

І не думайте, що апетити чиновників у нинішньому році стали меншими. В.о. директора «Укрзалізниці» Кравцов у березні отримав 368 тисяч 515 гривень зарплати. (У лютому його зарплата становила 533 тисячі 794 гривні). Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Недашковський у березні отримав 364 563 гривні зарплати (минулорічна його зарплата = 3 818 290 грн.) Гендиректор аеропорта «Бориспіль» Рябикін у березні заробив 182 952 гривні (за минулий рік – 3 632 771 грн.).

Цікавими для ознайомлення і для роздумів є і декларації закарпатських чиновників. Ви здивуєтеся, але найбільша у нашому краї зарплата торік була у ректора Ужгородського університету Смоланки — він заробив 646 695 гривень, а ще за сумісництвом – 51 604 гривні. Прокурор Ужгорода мав 400 773 гривні. На 248 тисяч менше отримав голова облдержадміністрації Москаль! Третю сходинку із прибутком у 156 тисяч менше, як ректор, посів голова ГУНП в Закарпатській області Степанишин. Керівник митниці ДФС Закарпаття Балуєв заробив 198 296 тисяч грн. Навіть міністр освіти Гриневич задекларувала лише на 17 тисяч гривень більше, ніж ректор закарпатського вузу. Це, вважайте, при тому, що середня зарплатня викладачів вузу коливається в межах 7-9 тисяч. Тож недарма ужгородці запитують: за які заслуги ректор виписує собі такі астрономічні суми, коли середня зарплата викладачів вузу становить 7-9 тисяч. То й не дивно, що воюють одні з другими.

Цікаво аналізувати і декларації найоплачуваніших чиновників Виноградівського району. Тут також є свої несподіванки. Державний бюджет не поскупився для начальника Берегівської місцевої прокуратури — він щомісяця отримував платню у сумі 33745 гривень. Голова районного суду також із державного бюджету щомісяця отримувала по 27050 грн. Директор ДП «Виноградівське лісове господарство» — по 24612 гривень. Та мене більше здивували ті, кого щедрою платнею відзначив місцевий бюджет. І тут свої сюрпризи: начальник ВУЖКГ щомісяця отримує 28439 гривень, це на 6239 гривень більше, ніж міський голова! Заступник голови райради і сам голова районної ради — відповідно по 27123 і 26405 гривень. Голова РДА отримував значно менше, ніж його заступники. Можна б розказувати й більше, за когось порадуватися, за когось подивуватися, але давайте задамо собі запитання: а чи справно відробляють таку високу зарплату ті, чиї посади я назвала. Відповідь нехай дасть кожен, хто навідується до цих чиновників.

А тим часом на каналах телебачення вже «гуляє» інформація про те, що підняття у травні чи червні мінімальної зарплати до 4200 відкладається, бо у держави немає грошей — бюджет за перше півріччя недовиконано більш як на 6 мільярдів гривень. Видно, влада в нас вже настільки недолуга, що не вміє добре рахувати, то хай чесно скаже це нам, її громадянам, і ми порадимо, з яких джерел черпати доходи. Подумайте, на скільки б ми поповнили державний бюджет, аби врегулювали лише зарплати тих чиновників, яких я тут назвала (можу назвати ще з сотню подібних). Ось вам на перший випадок, а там можна вишукувати й вишукувати ще, було б лише бажання.

Кожен день у новинах телебачення чуємо: у нас проблеми, бо війна. Хтось каже, що громадянська, хтось що це АТО чи як її зараз називають по-іншому. Та у нас не просто громадянська війна — у нас війна на два фронти. Війна на фронті і війна влади з народом. І ще не відомо, яка з них страшніша і яка закінчиться скоріше.

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO