«Укренерго» звільняє три тисячі робітників і піднімає зарплатню директора вдвічі

«Укренерго» звільняє три тисячі робітників і піднімає зарплатню директора вдвічі

Загрузка...

Кабінет міністрів затвердив скорегований фінансовий план ДП «Національна енергетична компанія «Укренего» на цей рік, який передбачає зменшення на 30% чистого прибутку – до 2,30 млрд грн.

Новий фінплан «Укренерго» затверджено на засіданні уряду 25 квітня.

З розданих Кабміну документів відомо, що «Укренерго» затвердило фінплан-2018 в грудні минулого року, але тепер подало новий документ з суттєво погіршеними показниками. В пояснювальній записці підприємство вказало, що на це вплинуло зниження тарифу підприємства на 29% – до 4,894 коп/кВт-год., на основі якого була розрахована попередня версія фінплану на поточний рік.

Новий документ передбачає зменшення чистого прибутку в порівнянні з раніше очікуваним на 19% – до 6,53 млрд грн.

Основні показники фінплану «Укренерго»

Через зниження тарифу на транспортування електроенергії «Укренерго» зменшує на 1,35 млрд грн. суму капітальних інвестицій. Підприємство вказало, що витратить 1,20 млрд грн. на реконструкцію підстанцій та ліній електропередач, а також проведе ремонт з добудовою свого офісу в Києві.

Минулого року загальна прогнозована чисельність штату склала 11687 працівників, але в допрацьованому фінплані їх кількість менша на 2907 чоловік, або на 25%. При цьому, в попередній версії фінплану також було закладене звільнення 1289 співробітників.

Попри суттєве зменшення кількості робітників, у порівняні з попереднім фінпланом фонд оплати праці зросте на 1%. При цьому, зарплата директора у виросте на 28% – до 511 тис грн., а у порівнянні з минулим роком – майже вдвічі. Ріст адміністративного складу менш стрімкий – 12,5% до попереднього фінплану, ріст зарплат простих робітників запланований на рівні 22% – до 13,49 тис грн.

Нагадаємо, НЕК «Укренерго» здійснює управління об’єднаними енергосистемами України, забезпечує цілісність ОЕС та здійснює передачу електроенергії  магістральними та міждержавними електричними мережами. Т.в.о. директора «Укренерго» є Всеволод Ковальчук.

Наші Гроші


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO