Німці будуть “працевлаштовувати” українських переселенців

Німці будуть “працевлаштовувати” українських переселенців

Загрузка...

У Міністерстві з тимчасово окупованих території побачили нову проблему вимушених переселенців. Часто люди не можуть знайти роботу, адже їхній фах непопулярний у регіоні, де вони зараз живуть. Тому переселенців вирішили перекваліфіковувати.

За це візьметься МінТОТ і Німецьке товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Проект розрахований на чотири роки, діятиме він у Дніпропетровській, Харківській, Полтавській та Запорізьких областях. Фінансувати перекваліфікацію буде уряд Німеччини.

Для переселенців готують коротко- та середньострокові курси. Перші розраховані на чотири тижня. Люди, наприклад, вивчатимуть інформаційні технології та мови. На середньострокових курсах переселенці опановуватимуть актуальні на ринку праці кваліфікації.

Скільки в Україні переселенців

Із початку конфлікту на сході України вимушеними переселенцями стали щонайменше півтора мільйона людей. Найбільше їх у Донецькій, Луганській та Харківській областях, а також у Києві. Найменше – на Херсонщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині, Волині та Закарпатті.

Трохи більше половини (52%) переселенців – пенсіонери, чверть (27%) – працездатні особи і 15% – діти. Ще серед тих, хто був змушений залишити свою домівку, 49 500 людей з інвалідністю – це 3,5%.

uain.press


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO