Рак та сироїдство: чи дійсно вживання сирих овочів та фруктів допомагає вилікувати...

Рак та сироїдство: чи дійсно вживання сирих овочів та фруктів допомагає вилікувати онкохвороби

Загрузка...

У Нідерландах сироїдство офіційно визнано одним із методів лікування раку.

Голландці опираються на результати досліджень лікаря Корнеліуса Моермана, котрий десятиліттями боровся з онкохворобами, розробивши свій метод лікування. Ще у 1987 проведений в Голландії на держрівні аналіз хворих, які відмовилися від традиційних медичних методів лікування, виявив, що зі 150–ти осіб, котрі дотримувалися дієти Моермана, змогли вилікуватися 115. Інші пацієнти – отримали полегшення. Чи дійсно сироїдство є панацеєю від онкохвороб і чи практикують такий режим українські онкологи, з’ясовувала журналіст видання Persona.Top.

Як стверджує лор-онколог вищої категорії відділення пухлини голови та шиї Подільського регіонального центру онкології із 15-річним стажем Ігор Феджага, за всі роки у нього не було жодного пацієнта, який би завдяки переходу на сироїдіння вилікував рак.

“За мою практику не було жодного хворого, який вилікувався тільки завдяки вживанню сирих овочів та фруктів. На жаль, були інші випадки – коли пацієнт, звертаючись до нетрадиційних методів лікування, запускав хворобу, після чого, втративши дорогоцінний час, невдовзі  помирав”, – розповідає асистент кафедри онкології ВНМУ імені Пирогова.

За його словами, рак – це дуже складна хвороба, комплексне захворювання, виникнення і протікання якого залежить від багатьох факторів –  спадкових, імунних, способу життя і умов праці та багатьох інших. При цьому кожен вид раку, у кожного пацієнта, потребує персоніфікованого лікування.

“Не можна говорити про те, що сироїдство – це метод лікування онкозахворювань, адже ця хвороба потребує комплексного підходу, серед яких обов’язково застосуються хіміотерапія, опромінення, імунотерапія та інші традиційні засоби. Пріоритетним методом лікування раку є персоніфікований підхід до проблеми, оскільки ми лікуємо не пухлину, а людину, хвору на рак”, – говорить Ігор Феджага.

Фото – Ігор Феджага. Джерело – з особистого архіву І. Феджаги

Лор-онколог, коментуючи результати досліджень голландського науковця Корнеліуса Моермана, пояснює, що основним аргументом в його теорії лікування онкохвороб є те, що дійсно сирі овочі та фрукти містять багато вітамінів, оскільки позбавлені термообробки.

“Антиоксиданти, вітаміни та інші поживні речовини справді допомагають організму справитися з пухлинами. Однак всі додаткові методи лікування – вживання біодобавок, вітамінів, режим харчування потрібно обов’язкового узгоджувати з лікарем. Що стосується післяопераційної дієти, то її теж чітко прописує онколог, який враховує індивідуальні особливості організму пацієнта”, – розповідає онколог.

Онколог: вилікувати рак сироїдінням неможливо

Медик каже, що в якості профілактики раку сироїдіння є перспективним підходом. Але якщо онкологія вже є – потрібно всі нюанси узгоджувати з лікарем.

“Як казав Теофіл Парацельс – “Все ліки, і все отрута”. Тому не можна вважати сироїдіння абсолютним засобом для лікування. Воно, в залежності від особливостей патологій та конкретного організму, може як допомогти, так і нашкодити”, – відзначив Ігор Феджага.

Як харчуватися для профілактики раку

Для профілактики ракових захворювань онколог радить дотримуватися збалансованого режиму харчування.

“Необхідно їсти більше сирих овочів, фруктів. Якщо вживаєте консервовані овочі чи фрукти, то краще віддавайте перевагу квашеним. Обмежте споживання їжі із термічною обробкою. Мяса можна 150-200 грамів на день  – краще його варити, або запікати, оскільки в такому разі не утворюються канцерогени, які провокують виникнення онкохвороб. Від смаженого на олії краще відмовитися”, – говорить Ігор Феджага.

Сироїдство – це потреба організму

Психолог-дієтолог Галина Бурковська переконана, що  сире харчування  не просто корисно для нашого організму, а й є необхідністю.

“Ми живі істоти, і наша їжа повинна максимально складатися з «живих» продуктів харчування, тобто тих продуктів, які не пройшли теплову обробку. При термічній обробці вище 50 градусів руйнуються ферменти (ензими), завдяки яким проходять всі хімічні реакції в нашому організмі. Без ферментів будь-який будівельний матеріал ставати непотрібним, адже ці сполуки випромінюють енергію і схожі на електричну батарейку, що заряджає наш організм”, – говорить дієтолог Галина Бурковська.

За її словами, якщо постійно харчуватися термічно приготованою їжею, виснажується запас ензимів, даних нам при народженні, і наша “батарейка” починає “сідати”, позбавляючи нас життєвої енергії, і життя закінчується.

Фото – Галина Бурковська. Джерело – Фейсбук

Дієтолог: сироїди рідше хворіють раком

Не варто, як стверджує експерт, забувати і про те, що сира їжа багата вітамінами і клітковиною, в ній немає харчових добавок, які несприятливо впливають на наше здоров’я.

“Сироїдіння – це найкращий спосіб природним чином очистити організм від шкідливих накопичень, токсинів і шлаків, а бажаючим схуднути цей режим харчування допоможе скинути зайву вагу. Науково доведено, що сироїди набагато рідше хворіють на рак і захворюваннями серця”, – каже Галина Бурковська.

Як без шкоди для здоров’я перейти на сироїдіння

Як радить дієтолог, на будь-який вид харчування, і на сироїдство зокрема, потрібно переходити поступово.

“Я маю досвід сироїдіння і скажу вам, що не можна прокинутися вранці і вирішити, що ви сироїд. Це буде стресом для організму. Все потрібно робити усвідомлено і поступово”,  – розповідає Галина.

Схема переходу на сироїдство за порадою дієтолога виглядає наступним чином:

– Спочатку відмовтеся від продуктів, які завдають найбільшої шкоди вашому організму – кава, чай і смажені продукти.

– Потім прибираємо хлібобулочні вироби і молочні продукти.

– Поступово відмовляємося від продуктів тваринного походження.

– Поступова відмова від солі, цукру і рафінованих рослинних олій.

– Перехід на харчування фруктами, овочами, горіхами, грибами.

Кому не можна ставати сироїдом?

За словами експерта, сироїдіння протипоказано дітям, вагітним та алергікам, людям із захворюванням шлунково-кишкового тракту, панкреатитом, захворюванням нирок, підшлункової залози і жовчного міхура.

В інших же випадках перехід на сире харчування сприяє поліпшенню загального стану організму, покращенню зовнішнього вигляду, легкості, енергійності, є профілактикою серцево-судинних захворювань, артрозів, артритів, варикозного розширення вен, проблем з нирками, зайвою вагою.

“У наш час багато людей переходять на сироїдіння, повністю змінивши свій спосіб життя, що автоматично змінює свідомість і якість життя самої людини. Це веде до духовного зростання, розширення свідомості, легкості світосприйняття”, – відзначила Галина Бурковська.

Нагадаємо, дієта Корнеліуса Моермана передбачає вживання не тільки сирих овочів та фруктів, а додавання до раціону зернових – хліба, макаронів з борошна грубого помолу, рис нешліфований і молочні продукти.

Автор: Ірися Герцун


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO