У Мін’юсті розробили інструкцію зі стягнення аліментів

У Мін’юсті розробили інструкцію зі стягнення аліментів

Загрузка...

Міністерство юстиції розробило технологічну картку, за якою державні виконавці будуть виконувати судове рішення по стягненню заборгованості по оплаті аліментів.

Про це повідомляє юридичний інтернет-ресурс “Протокол”.

“Карка чітко прописує порядок дій державних виконавців у повсякденній роботі зі стягнення аліментів з боржників”, – розповіла заступник міністра юстиції Світлана Глущенко.

За її словами, документ дозволить виконавцям уникнути помилок та дотримуватися прав усіх сторін у ході стягнення заборгованості по аліментам.

Зазначається, що технологічна картка детально описує процеси та дії виконавців на різних стадіях, зокрема, на початку примусового виконання, під час звернення стягнення на заробітну плату та інші доходи боржника та інше.

Окрім цього, у карті описуються дії виконавця у разі закінчення строку, передбаченого законом для стягнення аліментів.

Раніше повідомлялося, що у Київській та Запорізькій областях почали діяти перші мобільні групи з ліквідації заборгованості по оплаті аліментів.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які вперто не сплачують аліменти.

7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7277, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.

pravda.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO