Після чотирьох років ув’язнення: Український моряк повертається на батьківщину, – Клімкін

Після чотирьох років ув’язнення: Український моряк повертається на батьківщину, – Клімкін

Загрузка...

Два місяці тому дипломати домовилися про звільнення утримуваних з 2013-го українців.

Затриманий в Індії громадянин України – член екіпажу судна Seaman Guard Ohio – повертається в Україну 2 грудня. Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін написав у своєму Twitter, передають Патріоти України.

“Важливо, що домовленості виконуються. Два місяці тому під час візиту в Індію домовилися про звільнення утримуваних з 2013 українських членів екіпажу судна Seaman Guard Ohio. Один з них уже завтра повертається в Україну”, – повідомив Клімкін.

Нагадаємо, що 27 листопада суд Індії звільнив 35 членів екіпажу судна американської компанії AdvanFort, яких затримали у 2013 році за звинуваченнями у незаконному перевезенні зброї. Серед заарештованих були громадяни України, Естонії, Великої Британії та Індії.

Судно було затримане індійською береговою охороною поблизу берегів штату Таміл-Наду в жовтні 2013 року. На борту вилучили 35 автоматів та близько 5700 одиниць боєприпасів. Моряки не змогли надати дозвіл на легальне перевезення зброї а індійських територіальних водах.

Індійський суд скасував вирок через брак доказів того, що судно порушило територіальні води Індії або становило будь-яку загрозу. Адвокат моряків заявив, що досі невідомо, чи будуть прокурори оскаржувати винесене рішення у верховному суді Індії. Власник судна – американська компанія AdvanFort – повідомив, що корабель було залучено до операції з боротьби з піратством, а в індійських водах він опинився, коли закінчилося пальне.

Олег Устименко


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO