Бізнес ми захищаємо часто і голосно, особливо перед виборами. Але він дедалі...

Бізнес ми захищаємо часто і голосно, особливо перед виборами. Але він дедалі частіше кричить про зворотне

Загрузка...

Днями Верховна Рада ухвалила законопроект №7275, покликаний захистити бізнес від неправових дій правоохоронців.

Не знаю, який за рахунком серед подібних цей акт у новітній історії України. Але бізнес ми захищаємо часто і голосно. Особливо перед черговими виборами. Правда, дедалі частіше і голосніше він, бізнес, говорить (кричить) про зворотне.

У всьому цьому обопільному шумі – з одного боку піар-фанфари, з іншого – гул обурення, – мене завжди цікавив формальний результат дій силовиків.

Подивився ситуацію стосовно митного відомства.

Щомісяця митні органи країни отримують десятки і сотні листів, “орієнтувань” від численних контрольно-правоохоронних структур із вказівками “оглядів”, “передоглядів”. Усі кинулися “контролювати митницю”. Офіцери силових структур, здається, почали краще розбиратися в артикулах імпортних жіночих трусиків, ніж у тактико-технічних характеристиках табельної зброї.

Так звані спільні заходи зазвичай закінчуються значними витратами для бізнесу і проблемами для митників. Адже їм, а не лейтенанту Пупкіну, котрий придумав орієнтування, доводиться пояснювати бізнесменам, навіщо вивертають їхні контейнери і змушують транспортні засоби перевізників тижнями стояти в зонах митного контролю.

А що в підсумку? Результат на діаграмі так званої взаємодії. 1,8% – ефективність, яка наближається до нуля. А за показником “250 протоколів” – нікчемний кінцевий результат у скарбниці країни.


Фото: Anatoly Makarenko / Facebook

Фото: Anatoly Makarenko / Facebook

Митниця терпляче виконує приписи. Бізнес звично зазнає збитків. І хоча нормами Митного кодексу виписано “запобіжники” від такої ситуації, ними сьогодні ніхто не поспішає, не хоче, боїться користуватися. Якщо слабкий державний інститут – митниця, то слабкий і його основний закон – Митний кодекс.

А тут ще й мачуха-ДФС видає наказ №720 від 1 листопада 2017 року, де наділяє працівників підрозділів власної безпеки повноваженнями “наглядачів” у зонах митного контролю (див. витяг). Такі собі Швондери, які не мають ніякої професійної підготовки і не несуть жодної відповідальності за хід і результати митного контролю, але мають мандат на “все”. Як ви думаєте, яким буде результат їхніх зусиль? Правильно. Ніяким, крім негативного.


Фото: Anatoly Makarenko / Facebook

Фото: Anatoly Makarenko / Facebook

На жаль, поки Верховна Рада буде ухвалювати закони, а хтось строчити порожні “орієнтування” і підписувати мандати Швондерам, ні про яке “спрощення” для бізнесу не може бути й мови.

Анатолій Макаренко

Джерело: “ГОРДОН”


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO