Вперше в Україні: З-під варти звільнили вбивцю сімох людей

Вперше в Україні: З-під варти звільнили вбивцю сімох людей

Загрузка...

На свободу через стан здоров’я вийшов чоловік, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство сімох людей. Про це повідомив екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

«Вчора це сталося. Виявилося, що його хвороба перешкоджає подальшому відбуванню покарання у вигляді довічного позбавлення волі », – зазначив він.

Старенький не уточнив ім’я ув’язненого, проте сказав, що на совісті засудженого було кілька трупів, зокрема – співробітники міліції.

«Що скажете, Генеральна прокуратура? Тепер в цій країні продається все », – обурився він.

За даними видання «КП», мова йде про Олександра Каверзін. Він був лідером злочинного угруповання. У 2002 році його засудили до довічного ув’язнення за вбивство семи чоловік. У судовому вироку у Каверзін чи не десяток статей Кримінального кодексу.

Каверзін неодноразово намагався оскаржити вирок. Так, він подав проти України позов до Європейського суду з прав людини, стверджуючи, що правоохоронці застосували до нього тортури. ЄСПЛ визнав Каверзін постраждалим. Держава повинна була виплатити йому 40 тисяч євро.

Також Каверзін скаржився на відсутність належного лікування. За його словами, після тортур у в’язниці і неправильного лікування він осліп.

Юристи вважають, що вирок суду може створити прецедент, після якого безліч ув’язнених, скаржачись на стан здоров’я, спробують оскаржити вироки.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO