Перенесення засідання РНБО з 29 на 30 грудня має вкрай просте пояснення

Перенесення засідання РНБО з 29 на 30 грудня має вкрай просте пояснення

Загрузка...

Перенесення засідання РНБО з 29 на 30 грудня має вкрай просте пояснення. Потрапивши у пастку Ахметова та застрягши у війні з Порошенком, влада проґавила вкрай важливу дату – дедлайн виплати підприємствам Ріната Ахметова 3,4 мільярда доларів США від зелених євробондів. На все про все державі залишилося менше 2 діб.

Якщо виплати не відбудуться, проти українських чиновників розпочнеться розслідування у Європі. Але головне, буде зупинено всі позики Україні як державі.

І ось тут Офіс президента ризикує отримати війну не лише з Ахметовим та Порошенком одночасно, а й з усім українським бізнесом разом узятим. Інвестиційна привабливість України і так впала нижче за плінтус. Буквально сьогодні стало відомо про звільнення з України канадського бізнесмена, бізнес якого нахабно намагалися віджати структури Коломойського. А за цим усім піде падіння кредитних рейтингів та мільйонні збитки.

Мабуть тому прес-секретар Печерського суду сьогодні повідомив, що жодних клопотань щодо запобіжного заходу проти Петра Порошенка від Генпрокуратури, ГБР чи СБУ вони не отримували. Тобто постанови про арешт Порошенка не існує. Не до нього зараз.

В Офісі президента просто не знають, як реагувати на ситуацію. Грошей для Ахметова уряд не має, і не передбачається. Просто не заплатити не вийде, проблеми насуваються з Європою, а не лише з Ахметовим. Ситуація патова, звідки не глянь. Наразі уряд намагається домовитися з Європейськими структурами. Порядок денний засідання РНБО безпосередньо залежить від результатів цих переговорів.

https://t.me/pecherhill

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO