Дівчина з інвалідністю Ангеліна Чендарова змусила Верховну Раду аплодувати їй стоячи. ФОТО+ВІДЕО

Дівчина з інвалідністю Ангеліна Чендарова змусила Верховну Раду аплодувати їй стоячи. ФОТО+ВІДЕО

Загрузка...

Ангеліна Чендарова — дівчина з інвалідністю, яка вчора виступала у Верховній Раді. Для багатьох її слова були, як холодний душ, як екскурс в паралельну реальність — в ту, де живуть діти з особливими потребами.

 Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, який опублікував відео виступу дівчини, у якої на руках по три пальці і немає ноги, повідомляють ”Вікна”.

”Звичайна дівчина з особливими потребами говорила так, що в багатьох сльози навертались на очі, в залі три рази зривались оплески. Ангеліна ж просто розповідала про своє життя, про те, що насправді потрібно змінювати заради «особливих» дітей, зокрема — і в системі освіти”, — йдеться у дописі.

Ліна жила в дитячих будинках та інтернаті майже все своє життя. Батьки відмовились від неї на 4-й день після народження.

”Я перший раз побачила Діда Мороза тільки у 9 років, наприклад, тому що на кожні свята мене, із-за того, що я інвалід, за спини працівників садили і я не бачила ні діда Мороза, ні Снігуроньки, для мене свята не було ніколи”, — розповіла дівчина.

”Ми завжди були закриті в одному інтернаті і там і навчались, і жили, а нам хотілося, щоб ми навчалися в нормальній школі , адже ми такі самі, як і всі інші діти, але нас не хотіли, мабуть, показувати суспільству”, — додала вона.

”І ще я дивилася закон про освіту. І там є одна така стаття, 18-та, яка , мені здається, дискримінує всі наші права інвалідів. Там написано, що дитина з інвалідністю може навчатись в інклюзивному класі, але за умови, що це не порушує права інших нормальних дітей. Ну , якийсь абсурд виходить. Чому така дискримінація? Чому така неповага до нас, адже ми такі самі, як і ви, єдине, що нам трошечки не пощастило в цьому житті”, — наголосила вона.

Увага патріотам и тим, хто хоче підтримати Украіну! Підтримай українский проект –лайк на сторінку

UKRPOSHTA https://www.facebook.com/ukrposhta/

WEBCALL https://www.facebook.com/webcalltoday

POLITINFO https://www.facebook.com/politinfo.com.ua